// Zorg algemeen

PQ tijd vertraagd

Mijn zoon (bijna14) heeft sportmedisch onderzoek gehad.

belasttbaarheid is beperkt

pq vertraagd

 

zie ecg 's en rapport

valt vaak flauw (vooral bij bloedprikken ed)

cardioloog consulteren?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • P avatar
  Kunt u de bijlage verwijderen? PQ vertraagd moet zijn 'verkort' : 102 ms En QTc is 'verlengd': 115%Ondanks uw opinie ben ik niet helemaal gerustgesteld.

  0
 • P avatar
  Bedankt,Begrijpelijk dat ik hiermee naar een arts/kindercardioloog moet als ik meer wil weten (er is sprake van een genmutatie).Kunt u de geplaatste bijlage (laten) verwijderen?

  0
 • L D avatar
  Wij leren onze cardiologen in opleiding dat je op grond van alleen een ECG geen diagnoses mag stellen. Ik zal dat ook niet doen, vooral ook omdat ik geen verdere informatie over uw zoon heb. Ook is het natuurlijk zo dat degene die deze test bij uw zoon heeft afgenomen ook verantwoordelijk is voor de interpretatie en beoordeling, en dus ook de consequenties moet kunnen trekken uit de resultaten.Maar, ik begrijp natuurlijk uw vraag en zal proberen in algemene termen wat meer informatie te geven.U noemt ' pq vertraagd'. Ik weet niet wat u daarmee bedoelt maar dat is niet te zien in het ECG. De conclusie juist was dat de PQ-tijd wat verkort is, maar dat is, als je ook de andere bevindingen in ogenschouw neemt, niet abnormaal. Wat ik kan zien, is alles normaal.Flauwvallen bij bloedprikken is eigenlijk altijd een gevolg van een soort schakelfout van het zenuwstelsel waardoor meestal de bloeddruk te laag wordt en soms de hartslag ook traag. Er is dan, in dat laatste geval helemaal niets mis met het hart, maar het hart krijgt alleen een sterk signaal om heel langzaam te gaan kloppen. Dat signaal is op dat moment eigenlijk niet van toepassing, waardoor iemand kan flauwvallen. Kortom, ik zie geen alarm-signalen, maar als u zich ongerust blijft voelen, dan adviseer ik u contact op te nemen met de dokters die betrokken waren bij het aanvragen en uitvoeren van deze test. De 'vraag het ons' optie van deze website is dan ook niet bedoeld om een gedegen medisch advies te geven aan een individu (dat kan ook eenvoudigweg niet), maar wel om meer algemene informatie en uitleg te geven. Ik hoop dat u dat begrijpt.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy