// Zorg algemeen

positionele overslagen en vagus irritatie/prikkeling?

Wat mij opvalt dat er weinig uitleg en antwoorden zijn omtrent postionele hartoverslagen en andere hart reacties op beweging van het bovenlichaam.

zelf heb ik daar heel veel last van en ondanks merkte ik het dat ook mijn dochter hier nu last van heeft. Het simpele strekken van haar arm tijdens om iets te pakken resulteert ook bij haar in overslagen/zelfs pijnlijke spasmes op haar borst. Ik heb dit dus ook en toch kreeg ik het antwoord. dat is niet je hart. Ik wil niet eigenwijs doen, maar het is wel een overslag van mijn hart. De vraag is nu waarom het lichaam zo reageert op bukken, buigen, draaien, strekken, diep inademen, maar ook bij meer druk vanuit de maagstreek- > lucht?   met een zeer pijnlijke samentrekking squeeze van het hart?  Ik lees in buitenlandse literatuur dat dit mogelijk te maken hebben met anatomie van lichaam en vagus irritatie.

Ik heb zelf een echo gehad en diverse ecgs en inspanningstesten en mijn hart zelf wordt in orde bevonden. 

vragen

1) Postionele overslagen, bij bukken, bewegen, wandelen,tillen, strekken, etc al zijn ze zeer pijnlijk ,kun je hetzelfde benaderen als een overslag die niet of nauwelijks voelbaar is of zoals sommigen "een hardere slag voelen"?  kortom ongevaarlijk?

2) Ik ben ervan overtuigd dat er een relatie is tussen de maag darmstreek en overslagen. Dus lucht of zuur...welke de vagus mogelijk irriteren. Ook niet onlogisch gezien de rol van de nervus vagus in het lichaam. Er zijn genoeg literatuurstukken die dit beschrijven, toch valt me op dat veel artsen dit of niet weten of niet echt onderkennen? Is meer uitleg omtrent dit fenomeen niet zinvol daar het veel kan verklaren voor mensen.. tot fibrilleren aan toe door vagus prikkeling?

Dit alles heeft mij persoonlijk al jaren in de greep en ook beangstigd. Het feit dat artsen dan een op zich ongevaarlijke verklaring opzij leggen en vaak formuleren wat u voelt is uw hart niet, vergroot de onrust daar je als patient zelf voelt dat het wel je hart is die dan overslaat, squeezed dus je blijft twijfelen daar je denkt de arts niet heeft gezien of begrepen dat je dus wel overslagen hebt op die momenten. de uitleg ..we zagen ze niet op de ecg is ook logisch in mijn ogen. Het feit dat je geen overslagen hebt tijdens een ecg is logisch daar je niet beweegt op dat moment.zelfs een inspanningstest fietsen doet niet veel daar je je bovenlichaam daar vrij stil hebt..dus vangt men ze ook niet zo snel. 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U bent erg bezorgd over de overslagen. Doordat u zich zo verdiept heeft in de mogelijke verklaringenn wordt u geconfronteerd met de grenzen van de wetenschap en kennis. We baseren ons bij voorkeur op wetenschappelijk onderbouwde feiten, maar die zijn niet altijd voorhanden. Als die feiten niet aanwezig zijn, dan kun je gaan speculeren of uitgaan van je boerenverstand of waarschijnlijkheden.De overwegingen die u maakt zijn allemaal goed te volgen en er is niets tegen in te brengen. Maar, ik kan ze niet met medisch bewijs ondersteunen.Feit blijft wel dat overslagen niet gevaarlijk zijn, hoe ze ook ontstaan. U bezorgdheid komt in uw verhaal toch heel duidelijk naar voren, en daarover bestaan wel feiten: ze zijn niet gevaarlijk.Kortom, er is zekerheid over het feit dat ze niet gevaarlijk zijn. Maar, alle oorzaken zijn niet volledig begrepen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy