// Zorg algemeen

Pompkracht van het hart

In 2010 ben ik getroffen door een hartinfarct (gereanimeerd gedurende 35 minuten en 2 keer geschokt met AED) waarna er 5 omleidingen zijn geplaatst.Bij mijn eerste bezoek aan de cardioloog kreeg ik te horen dat de pompkracht van mijn hart ca. 35% was (direct na de operatie 22%)Nu 5 jaar later heb ik opnieuw verzocht om de pompkracht van mijn hart te bepalen. Ik kreeg via de telefoon van de cardioloog te horen dat die “aanzienlijk” achteruit was gegaan. Dit ondanks mijn actieve leven.Ik was te verbouwereerd om te vragen hoeveel.In de laatste 2 weken merk ik ook vaker dat mijn hart een slag mist. Beangstigend allemaal want ik wil nog geen afscheid nemen. Ben nog te actief met het geven van reanimatie- en EHBO lessen.Mijn vragen: zijn er medicijnen en/of middelen om de ejectiefractie te verhogen?Hoe ernstig is het dat mijn hart af en toe een slag mist?Hoe lang kan ik nog mee?R

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Bedankt voor uw vraag, ik begrijp dat u zich zorgen maakt. Er zijn opties om de pompkracht te ondersteunen. U kunt denken aan een ICD. Het lijkt mij raadzaam om een afspraak bij uw cardioloog te maken. Zeker omdat de pompkracht bepaald is. In goed overleg kunt u beide bekijken welke opties voor u geschikt zijn. Veel sterkte. En geniet van het leven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy