// Zorg algemeen

POMPFUNKTIE EN MITRALISKLEP

Ik heb contant boezemfilbrilleren, maar voel er niet veel van.

Ik heb wel een mindere pompfunktie / ejektie fractie, en een matig lekkende mitralisklep.

Is er een verband tussen de pompfunktie en een lekkende mitralisklep?

 

 

Is dat een gevolg van een matig lekkende mitralisklep ?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


6 REACTIES

  • H P avatar
    Dat klopt. Als u inderdaad een verwijde (linker) hartkamer heeft met een verminderde pompfunctie en u gebruikt geen ACE-remmer e/o betablokker, dan kunt u het eens met uw cardioloog overleggen of er een reden is dat u deze medicijnen niet voorgeschreven krijgt. Misschien is er een reden dat dit bij u niet kan.

    0
  • L d avatar
    Als ik u goed begrijp , heb je met ACE-remmers (lagere bloeddruk)en betablokkers (lager hartritme) meer kans dat de pompfunktieverbetert dan zonder deze medicijnen?Alvast dank voor uw moeite.

    0
  • H P avatar
    Een te wijde hartkamer wordt met medicijnen (zogenaamde ACE-remmers en bètablokkers) behandeld. Chirurgisch verkleinen van een hartkamer is vrijwel nooit een optie. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om een lekkende mitralisklep te verhelpen, maar die worden alleen toegepast als de lekkage "ernstig" is. groet.

    0
  • L d avatar
    Mijn vervolg-vraag is dan: Wat kun je doen aan een te wijde kamer?Ik lees elders, dat kleiner maken van een hartkamer een optie is.Wordt dit vaak gedaan?

    0
  • L d avatar
    hartelijk dank voor uw snelle antwoord.Doorzoeken van de notities levert inderdaad op dat mijn beidekamers wijder zijn geworden. Dus zoals u ook aangaf, waarschijnlijk de oorzaak is van de matig lekkende mitralisklep.(mijn hart is vanaf de geboorte te groot gegroeid wegens aangeboren afwijking - sinus venosus defect -. Ben er 10 jaar geledenaan geopereerd.)

    0
  • H P avatar
    Eigenlijk stelt u een hele moeilijke vraag. Dat wat u zich afvraagt, vragen cardiologen zich dagelijks bij individuele patiënten ook af. Beide volgordes zijn namelijk mogelijk. Een ernstig lekkende mitralisklep kan leiden tot overbelasting van de linker hartkamer, die daardoor wijder wordt en op den duur slechter gaat pompen. Andersom kan ook een linker hartkamer die vanwege een andere oorzaak wijder is geworden juist leiden tot een mitralisklep die gaat lekken. Nauwkeurig onderzoek van het hart en de klep met bijvoorbeeld echocardiografie kan helpen bij het oplossen van dit dilemma.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy