// Zorg algemeen

Plaque regressie

L.S., zover ik begrijp zou er een 'lineaire' relatie bestaan tussen hoeveelheid LDL en plaque (atheroma) regressie. Vooral bij agressieve statine-behandeling zou er plaque regressie zijn; bij niet agressieve behandeling een lichte(re) progresse. Is er nu een hoeveelheid LDL (X mmol/l) als grens te noemen waaronder er standaard regressie optreedt? En wat is dan de X? En wat is de X-waarde voor het non-HDL?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Het antwoord op uw vraag is, dat er geen absolute waarde LDL-cholesterol bestaat, waaronder standaard regressie van atheromateuze plaque optreedt. Het ontstaan van plaque/vernauwing in de bloedvaten is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder genetische factoren en omgevingsfactoren als roken, suikerziekte etc etc. Wel is het zo dat een LDL-cholesterol onder de 1.8 mol/L de bescherming geeft met betrekking tot de kans op hartinfarct.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy