// Zorg algemeen

Pill in the pocket

LS. Wat is uw mening over de Pill in the pocket strategie bij paroxismaal atriumfibrilleren cq. Flutter?

dank en groet.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • Mijn vraag is ik heb eens in de zoveel maanden een aanval van boezemfibrilleren nadat ik gelezen heb over het medicijn tambocor heb ik dat aan de Cardioloog gevraagd of ik deze pil ook kon krijgen voor als ik een aanval heb ik gebruik sotalol maar dat helpt niet echt maar dat kon niet omdat ik te oud ben ik ben 75 jaar``Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  0
 • C H avatar
  Deze vraag is ondertussen via de vraag het ons beantwoord door . Voor de volledigheid hieronder nogmaals zijn antwoord. Hopelijk is dit voldoende antwoord op uw vraag."De pill in the pocket strategie (pil alleen innemen als er klachten zijn) is een prima aanpak als de aanvallen weinig frequent zijn. Zeker tambocor bij boezemfibrilleren dat in rust ontstaat werkt vaak prima.Vraag natuurlijk is “wat is weinig frequent”. Dat moet in overleg met patient en dokter worden vastgesteld. Wat mij betreft zijn aanvallen van eens in de 3 maanden of eens in de maand, of zelfs 2 weken prima met een pill in the pocket te behandelen. Voorwaarde is wel dat de patient zich daar comfortabel bij voelt. Sommige mensen die een grote afkeer hebben van dagelijks medicijnen innemen zullen daar anders tegenover staan dan mensen die heel erg angstig zijn voor een aanval.Belangrijk te melden dat deze pill in the pocket NIET opgaat voor de bloedverdunners. Als die gebruikt moeten worden, dan moet dat wel dagelijks en zeker niet alleen bij klachten."

  0
 • Vraag: pill in the pocket strategie bij paroxismaal atriumfibrilleren bij een verder goedfunctionerend hart.Hoe vaak wordt deze strategie gevolgd? Weinig reacte op een vraag omtreent deze methode. Hoe vaak komt deze therapie vorm voor in nederland? Is dat bekend? Dank voor uw antwoord.

  0
 • L D avatar
  Ik vind de pill in the pocket aanpak een hele goede aanpak voor mensen boezemfibrilleren en een lage aanvalsfrequentie.De ervaring heb ik bij mensen bij wie het boezemfibrilleren meestal in rust begint; tambocor, oftewel flecainide, als pill in the pocket, kan dan goed werken, omdat het er vaak toe leidt dat het boezemfibrilleren binnen een uur weer over is.Wellicht kunnen ook andere patienten met deze behandeling hun mening geven!

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy