// Zorg algemeen

Pijnstillers

Drie weken geleden heb ik een bypass operatie ondergaan, herstel gaat voor zover ik kan beoordelen goed. Ik heb momenteel echter een constante stekende pijn in mijn rechter borst, oorzaak weet ik uiteraard niet maar ik vermoed dat het komt door het verwijderen van de borstslagader. Ook heb ik erg last van een hypergevoelige huid wat die pijn ook nog eens triggert. Paracetamol helpt niet echt om de pijn te verminderen, welke andere pijnstillers mag ik verder nog gebruiken na deze operatie? Heb naproxen, ibuprofen diclofenac en tramadol in de kast liggen, ben er niet gek op maar indien echt nodig zou ik het graag gebruiken.
Medicijnen die ik momenteel gebruik zijn ascal 100, perindopril 2mg, sotalol 2x40mg (maandje want ik heb daar erg last van) pravastatine 40mg en een maagbeschermer.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    meneer/mevrouw,Ik ben blij te horen dat het in principe goed met u gaat. De pijn aan de rechter borst heeft waarschijnlijk te maken met het opensperren van uw borstbeen. De bortsslagader wordt namelijk meestal uit de linker borstkas genomen. Mocht u weten dat bij u de rechter borstslagader is gebruikt, heeft u helemaal gelijk. Bij het uithalen van de borstslagader wordt een wond gemaakt die je nog weken (soms maanden) kan blijven voelen. Als pijnstiller is Paracetamol (wij adviseren maximaal 4 maal per dag 2 tabletten = 1000 mg) gebruikelijk. Komt u daarmee niet uit dan adviseren wij Ibuprofen (4 maal daags 400 mg), als u daarmee ook niet uitkomt voegen wij nog Tramadol (3 maal daags 50 mg) toe. Als het daarmee niet lukt kunt u beter een afspraak met uw cardiochirurg of cardioloog maken.Veel succes, bedenk dat de pijn weer overgaat, meestal na 2 tot 3 maanden. (cardiochirurg)

    0

Je moet Inloggen om te reageren