// Zorg algemeen

pijnlijke hartoverslag

Hallo,

Kort de feiten, ik ben een man van 38 jaar, heb al vanaf m'n jeugd last van extrasystolen, destijds meerdere keren met holter rongelopen en niks vreemds gevonden. Nu ben ik dus gewend geraakt aan die overslagen, met name als ik vermoeid ben, of tijdens het sporten. Maar, nu ik een periode van veel stress (druk op werk) doormaak, slechter slaap en daardoor extra vermoeid ben, komen de overslagen veel in rust, maar ook al bij de geringste inspanning en zijn dan soms heel pijnlijk. Daar bedoel ik mee dat de tweede zware slag na de bekende pauze zo hard is, dat het echt voelt als een hamerslag. Dus alsof er met zoveel kracht bloed wordt weggepompt, dat het pijnlijk wordt, tot in m'n hals. Ik stop dan echt even met fietsen of wandelen en zodra ik dan rustig aan doe, worden de overslagen niet meer zo heftig en doen geen pijn meer. Let wel, ik heb géén drukkend gevoel op m'n borst, ook géén duizeligheid of benauwdheid. Is een heftige extrasystole die pijnlijk is gevaarlijker dan een rustigere variant?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Goede vraag, maar dat is niet het geval. Een harde bons is zeker niet gevaarlijker dan een nauwelijks voelbare bons. U voelt namelijk niet de te vroege slag, maar de eerste 'normale' slag. Doordat deze eerste normale eerste slag wordt voorafgegaan door een langere pauze, heeft het hart zich meer kunnen vullen en dat uit zich soms als een harde bons.Vervelend voor u, maar geen reden voor ongerustheid.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy