// Zorg algemeen

pijnklacht

Beste Hartvolgers,is het mogelijk dat je een beschadiging van het hart weefsel kan voelen en zelfs ook de plek ervan kan aanwijzen?Ik ervaar dit nl wel zo,het is een indringende pijn soms die tegelijkertijd als een messcherpe in de linkeronderkaak aanwezig is.Tevens krijg ik op die plek soms plotselinge onverwachte hartslagen ,hard en onregelmatig net alsof het hart op die plek ook geïritteerd word .Heel soms schiet er ook een pauze in van een paar seconden ,de pijn is overigens continue aanwezig maar vaak op de achtergrond.Heb in het nieuwe jaar weer onderzoeken,een echo wees overigens niets bijzonders uit.Wel holteronderzoeken met diversen onregelmatigheden maar niet ernstig.Ik kan echt duidelijk merken op die plek dat er iets niet in orde is ,snachts heb ik ook regelmatig atriale tachycardie`n plus ves complexen ook deze voel ik precies op die “geïrriteerde” plek ontstaan.Ben dus erg benieuwd dat al zou je een beschadiging hebben aan het hartweefsel en die ook de elektrische geleiding zo nu en dan verstoord, echt kan zo duidelijk kan voelen dat je de plek ervan ook kan aanwijzen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • W e avatar
  Zie reactie forum.

  0
 • M S avatar
  Bedankt voor de reactie`s,ik ga de vraag op het forum stellen. ,

  0
 • H O avatar
  Dit verhaal komt mij wel bekend voor. Ik voel ook de plek waar een storing vandaan komt, tenminste ik voel een plek waar het lijkt vandaan te komen. Een laatste keer bij de belastingstest wees ik die plek aan (onder het borstbeen op een bepaalde hoogte), ook aan maar zeiden ze, dat je geen plek aan kunt wijzen omdat het blijkbaar ook ergens anders kan ontstaan en hebben er verder niets mee gedaan. Later is duidelijk geworden dat ik nodaal ritme heb (ritme vanuit de AV-knoop) wer mijn pacemakerritme bij inspanning overgaat in eigen ritme (vandaar waarschijnlijk de pijn op die plek onder het borstbeen?). Het nodaal ritme voel ik ook in rust als het er is en voelt bij mij niet goed. Ook extrasystolen kan ik aanwijzen en andere storingen. Soms had ik ook storingen links onderin de borst. Tegenwoordig voel ik regelmatig soort korte runnetjes van snellere 'slagen' of i.d. midden onderin de borst, die ik niet in de pols kan terug voelen. Wer ik het heb kan ik het ook weer aanwijzen.Zou het misschien aan de bouw van je lichaam kunnen liggen, dat de ene het wel kan voelen en de andere het niet kan voelen? Op mijn scan lijkt het erop dat er in mijn borstkas minder ruimte is dan op sommige andere scans, die ik gezien heb (diepte is minder van wervel tot borstbeen). Let wel, dit is een theorie van iemand die geen geneeskunde en anatomie gestudeerd heeft ;)

  0
 • L D avatar
  In mijn ervaring is dit niet het geval. Ik heb nog nooit meegemaakt dat de patiënt kon zeggen waar uit het hart de ritmestoornis ontstaat of dat je kunt voelen waar een beschadiging van het hart zich bevindt.Wel is het zo dat patiënten overslagen uit een bepaalde plek (onderkant van de hartkamer) wel voelen, maar uit een andere plek (bovenkant van de hartkamer) niet. Ik kan dat overigens niet begrijpen.Ik ben ook benieuwd of anderen die ervaring wel hebben. Wilt u daarvoor uw vraag op het forum stellen? Deze rubriek is bedoeld om een antwoord van een cardioloog te verkrijgen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren