// Zorg algemeen

Pijn op borstbeen na open hartoperatie

Mijn man is op 23 mei 2013 geopereerd en heeft 4 omleidingen gekregen. Hij bleef pijn houden aan het borstbeen en een half jaar zijn destaaldraden vervangen Door plaatjes. Ook deze zijn na een half jaar weer verwijderd,  maar de pijn bleef duren.Ook een verwijzing naar de pijn poli gaf geen oplossing, we zijn nu ruim 2 jaar verder en hij blijft klachten houden op zijn borstbeen, wat kan hier de oorzaak van zijn ?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • K S avatar
    ik ben in oktober 2012 geopereerd van een vervanging van een nieuwe aortaklep en heb ook veel pijn op de borstkas. ook alles er al aan gedaan maar helaas is de pijn nog niet weg sterker nog door mijn huidige baan huishoudelijk medewerker B in de gehandicaptenzorg wat heel erg intensief is word het alleen maar erger. 4 dagen in de week dezelfde bewegingen van stofzuigen dweilen ex cetera zorgt er voor dat ik niet meer herstel in de drie dagen dat ik niet hoeft te werken. Het word helaas alleen maar erger. mijn cardioloog zegt ook dat mijn huidige baan te zwaar is en dat ik uit moet kijken naar andere werk maar goed dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

    0
  • J t avatar
    Geachte mevrouw,Ik ga ervan uit dat uw man zijn cardioloog heeft uitgesloten dat de pijn van zijn hart afkomt. Als dat zo is, moet de pijn van het borstbeen afkomen. Helaas heeft een kleine groep patienten (in het Hartcentrum Eindhoven ongveer 1% van onze geopereerde patienten) last van het borstbeen na een hartoperatie. Meestal (in ongeveer 80-90%) is de pijn weg of een heel stuk minder als de staaldraden verwijderd worden. Wij zetten eigenlijk nooit na het verwijderen van de staaldraden plaatjes op het borstbeen, omdat je ervan moet uitgaan dat na 6 maanden het borstbeen goed is vastgegroeid. Een heel klein aantal patienten houdt dus ook na het verwijderen van de staaldraden (of plaatjes) nog steeds pijn aan het borstbeen (bij ons 1-3 patienten per jaar...). Ik weet uit ervarig dat deze pijn uiteindelijk altijd minder wordt en overgaat, alleen soms duurt dit heel erg lang (jaren...). Het lijkt erop dat dit bij uw man ook zo gaat lopen. De oorzaak kan alleen maar gezocht worden in een supergevoelig borstbeen, door de operatie (staaldraden/plaatjes) wordt het borstbeen (met name het vlieswat om het bot heen zit) zo geprikkeld dat hierdoor een vervelende pijn ontstaat. Het enige wat soms helpt is een verwijzing naar een pijnpoli en flink in de pijnstillers (Paracetamol/Brufen/Naprosyne/Tramal) soms helpt een injectie met een cortiocosteroid middel. Ik neem aan dat uw man dit allemaal heeft geprobeerd. Dan is het een kwestie van geduld en volhouden!Heel veel sterkte voor uw man en voor u, van , Hartecentrum Eindhoven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren