// Zorg algemeen

pijn onderbuik na behandeling

Hallo,8 dagen geleden heb ik een ablatiebehandeling gehad.de pijn aan mijn lies is een stuk minder, maar nu heb ik sinds een paar dagen pijn in mijn onderbuik ter hoogte van mijn rechterbeen waar die katheter in gegaan is. Voor mijn gevoel zit er een harde schijf in of een grote bult maar er is niks te zien of te voelen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • i s avatar
    Bedankt voor uw reactie. Heb vandaag weer voor het eerst gewerkt en heb me helaas weer af moeten melden voor morgen. Erge pijn van mijn knie tot mijn bil. Ook in mn onderbuik. Wacht het nog even af en anders ga ik langs de huisarts!

    0
  • F S avatar
    Bij een ablatie behandeling wordt er een sheath (een buisje waardoor de ablatie- catheters worden ingebracht) in een slagader in de lies geschoven. Als de behandeling klaar is wordt deze sheath eruitgehaald en wordt de insteekopening enkele minuten dichtgedrukt waarna de patiƫnt een drukverband krijgt dat in de meeste gevallen tot de volgende ochtend blijft zitten. Ondanks deze maatregelen kan er wat bloed uit de slagader lekken onder de huid kan dit een forse bloeduitstorting vormen. In eerste instantie kan dit voelen als een bult of harde schijf, later zal het iets meer uitvloeien en een grote blauwe plek vormen die door het lichaam weer moet worden opgeruimd. Dit is een vervelende maar redelijk onschuldige complicatie en de klachten moeten in de loop van de week afnemenEr kunnen helaas ook andere complicatie optreden door het aanprikken van de slagader in de lies. Zo kan er een vals aneurysma ontstaan (een soort bult op de slagader)of kan er bloed in het buikholte komen. Deze complicaties vragen de zorg van een arts. Als u twijfelt of u klachten het gevolg zijn van een gewone bloeduitstorting in de lies dan kunt u het best even contact opnemen met uw huisarts.

    0

Je moet Inloggen om te reageren