// Zorg algemeen

Pijn linkerbovenbuik bij inspanning en hartoverslagen

Hallo, 

Ik ben 2 maanden geleden gerustgesteld door de HA nadat ik met klachten van benauwdheid, kortademigheid, misselijkheid, pijn op de borst (voornamelijk linkerbovenbuik onder de borst) bij de HA kwam. Ik heb aangegeven dat ik bang was dat er iets met mijn hart was. Ook omdat ik de klachten kreeg bij inspanning en stress/emotie. HA gaf aan dat ik mij geen zorgen hoefde te maken na onderzoek (bloeddruk meten, luisteren naar longen en hartslag), daarnaast geen hartziekten bekend in familie, ik heb een uitgebreid onderzoek gehad in 2016 wat goed was en ik ben nog maar 26 jaar jong (vrouw). Ik heb voor de zekerheid nog een ECG gehad en die was normaal. Verder ben ik doorverwezen naar een psycholoog. Ik voelde me erg opgelucht en het ging ook echt de goede kant op ik had minder klachten en voelde me lekker in mijn vel. Totdat plots na een paar weken de hartoverslagen begonnen (ongeveer 4x per uur) de hele dag door. En dit speelt nu al bijna 1 maand. Ik heb zeker de eerste weken niets van aangetrokken ik voelde het wel maar zat nog zo in de flow dat ik mij goed voelde dat ik er weinig aandacht aan besteede. Echter het is nog steeds niet over en ik begin nu te dneken hoe kan dit nou. Ook ben ik nog steeds regelmatig misselijk. En heb ik bij fietsen, trap lopen en sporten pijn in mijn linker bovenbuik net onder mijn borst. Soms voel ik het ook in de kaak of hals. Ik snap er niets van want er is geen andere verklaring voor te vinden. Ik begin me langzaam af te vragen wat het dan is en wat als ze iets over het hoofd zien. Het is tenslotte al weer bijna 3 jaar geleden dat ik ben gecontroleerd. Er is gewoon een stemmetje in mijn hoofd die zegt dit is niet goed. Waarom gaat het rondom mijn hart pijn doen als ik mij inspan? Maar dan denk ik aan de andere kant hoe kan dit op mijn leeftijd? Ze hebben tijdens het onderzoek in 2016 aangeboren hartafwijkingen uitgesloten. Ik kan niet op deze leeftijd al iets hebben toch? Maarja je weet het nooit. Het maakt me erg onzeker. 

Hoe realistisch is het? En wat zou er aan de hand kunnen zijn?

ondanks dat de HA mij niet door wil sturen voor een onderzoek wil ik toch graag terug en vragen om een verwijzing naar de cardioloog. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • Hi! Ik heb precies dezelfde klachten en ben ook naar een cardioloog geweest en echo onderzoek gehad. Ga inmiddels naar een psycholoog en zal waarsch stress en angst gerelateerd zijn.

  0
 • D d avatar
  Goedemiddag, Ik krijg een holteronderzoek volgende week om te kijken naar mijn overslagen. kan ik nog een antwoord krijgen op mijn vraag in mijn reactie? Eigenlijk die chronische blauwe nagels? Door wie zou ik dit kunnen laten onderzoeken. Zuurstof in mijn bloed is vaak 98 of 99%. Waar kan het aan liggen?Bij voorbaat dank!

  0
 • D d avatar
  Bedankt voor uw voorgaande reactie trouwens!

  0
 • D d avatar
  Oké, ik wil het ook allemaal graag geloven en ik kan best relativeren, dit geeft mij zelf al rust en ben goed in het uit mijn hoofd praten. Echter zijn er een aantal dingen die mij dwars zitten. Bij kou heb ik heel snel paars blauwe handen. Als ik opwarm gaat het wel weer weg. Heb ook vaak blauw paarse voeten. Mijn nagels zijn dan ook extreem blauw. De blauwheid in mijn handen verdwijnt als ze warm worden, maar de blauwe nagels BLIJVEN! ik heb eigenlijk altijd blauwe nagels tot ongeveer de helft van mijn nagel en daarboven is het wit/roze. Hoe komt dit? Dat mijn nagels chronisch gedeeltelijk blauw zijn vind ik zo raar. Ik zie altijd bij iedereen roze nagels...Daarnaast heb ik met warme weer zo snel knal rode handen en voeten, ook na douchen. Als ik dan vervolgens weer ga lopen worden mijn voeten wel iets minder rood. Hoe kan dit komen?

  0
 • L D avatar
  U vraagt om geruststelling maar dat kan ik u niet direct geven. In het algemeen kan ik wel zeggen dat 4 overslagen per uur bij iemand die verder gezond is geen gevaarlijk probleem is, alleen lastig als je ze voelt. Als u ook al een echo heeft gehad dan moet u daar ook op vertrouwen dat het met uw hart goed is. Ik adviseer u de psycholoog af te wachten, want de kans dat er iets met uw hart mis is, is vrijwel nul.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy