// Zorg algemeen

Pijn in arm na hartkatheterisate

Twee weken geleden heb ik een hartkatheterisatie ondergaan, waarbij bij het plaatsen van de katheter een slagader is geraakt. Mijn arm is van pols tot schouder dik en paars geworden door vocht en bloeduitstorting. Na de katheterisatie is een drukverband aangelegd. Heb geen mitella gekregen.

De status op dit moment is dat het vocht en blauwe plekken afgenomen zijn, maar dat ik 'snachts tijdens het slapen vreselijke pijnen in mijn arm krijg van pols tot schouder. Het lijkt wel of hier sprake is van stuwing. Mijn vragen zijn: hoe is dit ontstaan, is dit een bekend verschijnsel bij katheterisatie en wat is het, hoe zal het verloop zijn, hoe kan dit behandeld worden.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


14 REACTIES

 • T H avatar
  Ik heb al 3 x Hartkatheterisatie gedaan laatste keer heb veel pijn zijkant onderrug misschien door dat nu bypass krijgt dat extra hebben gekeken leek of ruw dunne staal draad duwde vele foto uur werk gehad na 3 stens open hart operatie Ik wil liefste Hasselt nieuwe techniek sleutelgat 2 of 3 opening minder risico minder complicatie vlugger na huis als als naar wens Hier doen nog open zagen hart en long stil leggen daar meestal niet soms alleen longen aan de machine als echt nodig isDat klinkt goed ik ben erg bang zenuwachtig flinke ingreep omdat omleiding moeilijk erbij komt kan geen stens geplaatst worden jammer

  0
 • H C avatar
  Probleem opgelost bij eerste hulp Hart CatharinaBloedonderzoek gedaan was oke, hartfilm was oke.Drukkende zwelling nabij de pols. zenuw etc,Afwachten en bij pijn Tramadol 50 mg.

  0
 • H C avatar
  Toegift: Ik had deze klachten 7 weken eerder totaal niet..Zouden mijn vaten nog niet genoeg hersteld zijn. Ik wrijf nu met Arnika (paardenmiddel) Wel top voor het team die in goed overleg met tot deze positieve resutlaten zijn gekomen.

  0
 • H C avatar
  Ik heb de zelfde klachten nu 10 dagen na de behandeling..Moet ik iets doen.Verslag:71-jarige man status na STEMI wv PCI LAD. Verder bekend met hypertensie en TIA (anamnestisch), CAG liet tevens zien: een subtotale stenose RCX MO. Echo LVEF 55% anteroapicaal akinesie, geen kleplijden. Eeerdere poging PCI CTO MO CX niet gelukt. ;-) Komt nu opnieuw voor: PCI CTO MO CX --> succesvolle PCI CTO

  0
 • H V avatar
  Helaas heb ik nimmer antwoord ontvangen op mijn vraag. Ik wil laten weten dat ik na drie nachten niet geslapen te hebben van de vreselijke pijn in mijn armen (ik was in beide armen gekatheteriseerd 1 week na elkaar) 4x daags 2 paracetamols innam. Hierdoor was de pijn draaglijk en kon ik slapen. Gedurende de week merkte ik steeds wat verbetering, nu ruim een week later bijna geen klachten meer! Ik hoop dat iemand anders die dezelfde klachten krijgt hier iets aan heeft!

  0
 • H V avatar
  Wil, ik heb op dit moment dezelfde klachten, graag hoor ik van je of het uiteindelijk goed gekomen is.

  0
 • H V avatar
  Ben je nu al verlost van de pijn ? Ik maak nu hetzelfde mee

  0
 • H V avatar
  , ik hoop dat de pijn snel minder wordt voor je want ik ken het. Maar mijn cardioloog weet het ook niet meer. Ik moet nu naar de revalidatiearts om te kijken of hij de pijn weg krijgt maar ik heb er geen vertrouwen meer in. Ze duwen je vol met medicamenten die echt niet meer helpen, dus ik heb het opgegeven om zoveel medicijnen te slikken voor het slapen neem ik nu de Tramadol, diazepam en Paracetamol. Nog veel maar ja de rest hielp totaal niets dus wat is het nut om het te nemen. Mijn man masseert mijn arm elke dag maar helaas helpt ook niet. Maar idd de pijn blijft en niemand weet hoe of wat, zoals ik al zei zelfs de cardioloog weet het niet meer wat hij moet doen.Nu ben ik de hele dag moe en wil eigenlijk slapen omdat het `s nachts niet lukt maar zo kan het niet je draait alles om je bent `s nachts wakker en overdag ben je kapot. Maar heel veel succes en laten wij maar er op rekenen dat het goed komt.

  0
 • P T avatar
  Ik wou graag nog reageren op de laatste 2 mensen die een bericht hebben geplaatst over pijn aan de arm na catheterisatie.Als deze pijn niet minder wordt in de periode na catheterisatie is het verstandig om de cardioloog naar de arm te laten kijken. Soms kan er een probleem zijn met het bloedvat waar de catheter door gegaan is. Heeft u dit al voorgelegd?

  0
 • H s avatar
  3 weken geleden gedotterd nu heel veel pijn in rechterarm van de schouder tot de vingertoppen het dotteren deed veel pijn , kan nu mijn arm niet meer bewegen en kan niet slapen .Ik heb Diclofenac 50 mg en Pregabraline 75 mg gekregen ook Oxycodon 5 mg en Tramadol 50 mg . maar niets helpt voor tegen de pijn . Heb ook bloeduitstortingen op mijn arm gekregen .Wat kan dat in godsnaam zijn.

  0
 • H V avatar
  Hoi ik heb ook verschrikkelijke pijn van pols tot aan het midden van mijn borstbeen na een hartkatheterisatie. S`avonds wordt het erger en s`nachts is de pijn ondragelijk. Heb v/e andere cardioloog Verapamil gekregen, maar ik ben van niets nu opeens vol met medicamenten. Wat kan je doen tegen die verschrikkelijke pijn aangezien de cardio zei "ik heb hier nooit van gehoord" ik krijg het gevoel dat er weinig tot niets wordt verteld. Mijn rechterarm kan ik amper bewegen laat staan dat ik iets kan doen dan bankzitten. Als ik dit van te voren had geweten had ik dit nooit gedaan, aangezien ik alleen naar de cardio werd verwezen omdat ik zo moe was. AUB help mij zodat ik s`nachts weer gewoon kan slapen !!!

  0
 • F F avatar
  Mijn arm is niet dik of paars geworden, maar de pijnen die 's avonds beginnen en tot laat in de morgen duren zijn onverdragelijk. Ik werd gewoon weer naar huis gestuurd.

  0
 • M T avatar
  Ik ben benieuwd hoe het verder is gegaan met je arm. Ik heb ook 2 weken geleden hetzelfde op gelopen, maar alleen in de onderarm. Overdag niet zoveel pijn, maar s nachts heel erg en ook de kracht in mijn arm is dan beperkt. Specialist vind de arm er goed uit zien, is soepel en blauwe al iets minder. Maar heeft geen verklaring voor de pijn in de nacht

  0
 • P T avatar
  U heeft een zeldzame, maar vervelende complicatie opgelopen van de hartcatheterisatie via de pols. Waarschijnlijk is er een zijtakje beschadigd, warrdoor bloeduitstorting en dikker worden van de arm. Soms kan zo'n bloeduitstorting of stuwing tegen een zenuw drukken en daardoor pijnkalchten geven. Miscchien is dat de verklaring van uw klacht. Advies geven over wat te doen is moeilijk zonder de arm gezien te hebben. Heeft u de arm al aan uw huisarts of cardioloog laten zien?

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy