// Zorg algemeen

PIJN HARTSTREEK IN DE NACHT

Hallo. 2 weken geleden is mijn schoonvader overleden. Dat heeft heel wat stress, geregel en uiteraard de nodige emoties met zich mee gebracht. Ik merk dat sinds die tijd ik bijna elke nacht slecht slaap omdat ik steeds opnieuw wakker word van een doffe pijn, iets links (5/10 cm) van mijn borstbeen. Als ik recht op sta dan lijkt de pijn minder te worden of ik let er gewoon minder op omdat ik afleiding zoek. Dit gaat natuurlijk wel allemaal ten koste van mijn slaap. Andere klachten zoals kortademigheid, pijn linker arm en of duizeligheid heb ik niet. De pijn komt dus enkel als ik lig en probeer te slapen. Waar zou dit aan kunnen liggen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • W V avatar
  Ik heb deze klachten ook. Ook stress gerelateerd door overlijden van mijn moeder. Dacht aan hartproblemen omdat ik boezemfibrilleren heb. Ik heb daar goede medicijnen voor maar toch. Mijn huisarts heeft na ecg bloeddruk en bloedonderzoek waar niets uit kwam de diagnose Tietze gesteld. Google het maar eens.Ik doe nu yoga om te ontspn en om mijn ademhaling onder controle te houden. Dat helpt wel. Belangrijkste is dat je niet in paniek raakt want dan zit je ademhaling te hoog en dat veroorzaakt weer klachten.

  0
 • A d avatar
  heel herkenbaar ook ik heb savonds en in de nacht meer last ik heb sinds ik gecatheteriseerd ben en stents heb ook veel last van mijn borst kan door de medicijnen komen want daardoor heb ik maagklachten en last van darmen slokdarm kan ook door de stress ik heb ook tietze ,artsen komen er niet uit ik heb deze week weer in het ziekenhuis gelegen ,met erge pijn op mijn borst kwam niet door mijn hart zeiden ze,dus het is moeilijk om hier achter te komen succes

  0
 • P T avatar
  Dat is een goede vraag. Pijn op de borst die ontstaat enkel bij het liggen kan meerdere oorzaken hebben: zo is er de mogelijkheid dat de klachten van het kraakbeen tussen de ribben en het borstbeen komen. De klachten kunnen soms ook te maken hebben met slokdarm of maagproblemen. Daarnaast zijn er nog legio andere mogelijke oorzaken. Om hier verder mee te geraken kunt u het uw (huis)arts bezoeken en u laten onderzoeken. De huisarts kan naar hart en longen luisteren en kan beoordelen of de klachten misschien toch van slokdarm of kraakbeen zijn. Succes

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy