// Zorg algemeen

Pijn bij cariomyopatie

Sinds 3 jaar heb ik klachten door cardiomyopatie ontstaan door een bacteriële infectie. De injectiefractie is ongeveer 44%. Ik heb een vol dagprogramma waarbij ik buiten de 5 uur per dag die ik werk (eigen bedrijf, bureauwerk) zorg ik samen met mijn man voor onze meervoudig gehandicapte dochter. Ik heb naast de gebruikelijke klachten (sneller moe, kortademig, moeite met traplopen, transpireren) last van pijn naast mijn linkerschouderblad. Drie jaar geleden toen de ziekte zich openbaarde was dat ook mijn belangrijkste klacht, waardoor niet direct duidelijk was dat ik een hartprobleem had. Mijn vraag is: komt de pijn bij het schouderblad vaker voor bij dit ziektebeeld? Is hier sprake van hartfalen, of (nog) niet? 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Allemaal goede vragen. Ik zal proberen ze te beantwoorden.Bij een bacteriƫle of virale infectie kan het inderdaad gebeuren dat het hart of soms alleen het hartzakje als het ware ook ontstoken raakt. Dit kan leiden tot een afname van de pompkracht van het hart (zeldzaam). Bij u is de ejectiefractie van het hart 44%. Een volledig normaal hart heeft een ejectiefractie van 60%. U heeft dus een verminderde pompkracht en de klachten van moeheid, kortademigheid en last bij trap lopen passen daar bij. Dergelijke klachten in combinatie met een verminderde pompkracht wordt hartfalen genoemd. Belangrijk daarbij te vermelden is wel dat hartfalen in veel verschillende graderingen voorkomt (mate van ernst wisselt sterk: van mensen die nagenoeg geen klachten hebben tot mensen die nagenoeg niets meer kunenn).De pijn naast uw linker schouderblad begrijp ik niet zo goed. Op het moment van bacteriƫle ontsteking (bij u 3 jaar geleden), kunnen dergelijke pijnklachten wel verklaard worden als het hartzakje bijvoorbeeld ook ontstoken is, maar 3 jaar later niet.Mijn advies aan u is om met betrekking tot de klachten naast uw schouderblad bij uw huisarts of cardioloog langs te gaan.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy