// Zorg algemeen

pijn aan het borstbeen.

Eind 2015 heb ik een  drie voudge bypass ondergaan. De eerste maanden heb ik ontzettend veel pijn gehad van mijn borstbeen maar na verloop van tijd werd dit minder. Nu begint dit weer op te spelen. Mijn cardioloog heft mij geadviseerd om de draden te laten verwijderen.

Vraag : Kan er vastgesteld worden of de pijn hiervan daan komt voordat men overgaat tot het verwijderen van de draden.

Ook na de operatie heb ik een tweede operatie moeten ondergaan wegens een tamponade. In het operatie gebied voel ikmnu ookeen zeuerende pijn en het lijkt dat er op die plaats veel litteken weefsel zit. Kan dit ook iritaie opleveren..

 

Alvast bedankt voor u reactie.

. W Burhenne.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    mevrouw/meneer,Pijn van het borstbeen komt heel vaak direct postoperatief voor. Deze pijn verdwijnt bij de meeste mensen na drie maanden. Sommige patienten (ongeveer 1% van de geopereerde mensen) houden pijn aan het borstbeen, meestal is dat het gevolg van de staaldraden die achter zijn gebleven na de hartoperatie. Het aanraken of erop duwen verergerd dan de pijn, bepaalde bewegingen kunnen ook extra pijn uitlokken. Bij een lichamelijk onderzoek komt uw arts daar meestal wel achter. In dat geval is het verstandig de draden te verwijderen, dit gebeurd onder een algehele narcose (die maar kort duurt) en meestal kan de patient dezelfde dag weer naar huis. Bij 90% van de patienten is daarna de pijn verdwenen, helaas houdt 10% de pijn en moet er een andere oplossing worden gezocht.De littekenpijn die u nog voelt na de tamponade operatie komt niet vaak voor, ik vermoed dat dit de irritatie bij u veroorzaakt. Hier is weinig aan te doen, in de loop van de tijd zal het minder worden . Geduld dus!Veel sterkte van , cardiothorcaal chirurg ,Eindhoven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy