// Zorg algemeen

Permanent gebruik medicijnen nodig?

Waarom is het bij (aanvalsgewijs) atriumfibrileren nodig permanent flecainide, sotalol, betablokkers, cumarines of noacs te gebruiken?

Als je iedere dag bloeddruk, pols en hartritme meet en het blijkt fout te zijjn, kun je toch op dat moment de direct werkende noac, flecainide etc nemen?

Met de complimenten voor deze site


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Uw vraag wordt veel gesteld en kan ten dele met ja worden beantwoord. Bloedverdunners, inclusief NOAC's moet je continu nemen. We weten heel goed dat het niet uitmaakt of je 1 maal per 3 maanden aanvalsgewijs boezemfibrilleren of permanent boezemfibrilleren hebt, bij het voorkomen van beroertes. Ook weten we uit studies bij patienten met een pacemaker (bij wie je goed kunt zien wer er boezemfibrilleren is geweest) die ook getroffen werden door een beroerte dat de tijdsrelatie tussen een beroerte en het optreden van boezemfibrilleren eigenlijk niet bestaat. Bijv. 4 maanden geen boezemfibrilleren, dan een beroerte en dan 2 dagen later boezemfibrilleren. Kortom, bloedverdunners echt elke dag.Voor de behandeling van klachten, met bijv tambocor of beta-blokkers, kun je soms wel varen op klachten. We noemen dat 'pill in the pocket' : tablet innemen bij klachten. Dat is alleen gunstig als het boezemfibrilleren weinig voorkomt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren