// Zorg algemeen

Peridcarditus, aderverkalking, coronair spasme

Vorig jaar is een ontstoken hartzakje en beginnende aderverkalking vastgesteld. Een scala aan medicatie volgde hiervoor, ter voorkoming van. Of het de juiste medicatie was, ik voelde me goed beroerd hiervan. Dit diverse keren gemeld, maar ik moest het blijven innemen. Doorgestuurd naar de VU. Deze gaven aan de eerder genoemde diagnose niet (!) te zien en stelde coronair spasme vast. Alle medicatie moest stoppen, behalve de nitrospray... en een bloeddrukverlager erbij gekregen. De VU stelde een hartrevalidatie voor in mijn eigen ziekenhuis. Terug naar de cardioloog daar. Deze heeft nog een CT Angio laten doen en vastgesteld werd wéér de beginnende aderverkalking. Met alle medicatie die ik vorig jaar hiervoor kreeg, krijg ik nu niets aan juiste medicatie voor de aderverkalking. Dit omdat er geen hartinfarct is te zien. Ik moet zelf letten op mijn cholesterol, ik sport, ik beweeg, eet gezond.            Wie let nu verder op het cholesterol?                                                                            Waarom krijg ik nu geen medicatie voor alleen de aderverkalking?                             Het lijkt me dat je niet eerst een hartinfarct moet krijgen en dan pas medicatie. Ik ben nog onder controle bij de VU, moet de arts daar jog melden dat de aderverklaking er toch zit. Met dank voor het antwoord.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • E S avatar
    Hoe ga je om met Coronair Spasmen, Prinzmetal Angina Pectoris, Pericarditis..?? Ik zit nu in een hartrevalidatie traject van 3 maanden, twee x in de week sporten. Dat is meer om je zelfvertrouwen een boost te geven, uithoudingsvermogen. Dat komt wel goed. Ondanks dat, nog geregeld last van druk op de borst, kan heftig zijn. geeft ook aan dat het anders is en zoiets niet is te vangen. Of het ontstoken hartzakje nog aanwezig is en hoe lang dit alles gaat duren, kom ik ervan af, geen idee. Alle medicatie is gestopt, behalve de Nitro spray. Met dank voor de reactie.

    0
  • P T avatar
    Ik begrijp uw vraag volkomen en ik snap ook dat er verwarring onstaat als er verschillende behandelpln worden voorgesteld.Als er op een CT scan beginnende aderverkalking wordt gezien, is de volgende stap om te bepalen wat het risico voor de specifieke patient is dat hij of zij in de nabije toekomst daarvan problemen kan krijgen (hartinfarct bijvoorbeeld). Dat risico wordt bepaald aan de hand van: geslacht, bloeddruk, cholesterol, roken (wel/niet) etcetera.Als er sprake is van een verhoogd risico dan wordt meestal gestart met acetylsalicylzuur en afhankelijk van het risico en de hoogte van het cholesterol eventueel ook een cholesterolverlager. Ik hoop dat u hier wat aan heeft. Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy