// Zorg algemeen

Pectus excavatum

hallo, na mijn (ravitch) operatie aan mijn ernstige pectus excavatum 7-6-16 , heb ik plots in de nacht een erg laag hartritme <38 . Overdag veel overslagen en soms misselijk en duizelig. Nu plots in de avond licht vocht in de enkels. Ik maak me licht zorgen of de kleppen wel goed "meegekomen" zijn nadat het hart van links weer naar de oorspronkelijk plaats (midden vh borstbeen ) is gegaan. Kunnen hartkleppen zich weer automatisch herstellen? ( ben bekend met ruis) en kan het lage hartritme hier mee te maken hebben? Alvast vriendelijk bedankt,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    mevrouw,Vervelend dat u deze klachten heeft! Ik ga proberen een verklaring te geven. Een klassieke Ravitch operatie is een operatie waarbij het 'ingedeukte' borstbeen wordt losgemaakt (met name het kraakbeen wordt verwijderd) zodat er meer ruimte komt achter het borstbeen waar het hart ligt. Ik vermoed dat het hart niet echt van links naar het midden te verplaatst, maar dat er meer ruimte naar het borstbeen toe is gekomen. Het hart is dusdanig gebouwd dat dit voor de hartkleppen niets of nauwelijks uit zal maken. Er zullen hoogstwaarschijnlijk geen kleppen meer of minder gaan lekken dan voor uw operatie. Het zou wel kunnen dat als er meer ruimte is voor het hart dat deze zich wat makkelijker kan vullen en daardoor een lager hartritme kan verklaren. De misselijkheid/duizeligheid en vocht zou ik liever verklaren doordat het nog kort is na uw operatie en dit de 'nawerking' van de narcose en operatie is. Ik neem aan dat u een controle afspraak heeft bij uw , leg uw klachten bij hem/haar voor. Bij aanhoudende problemen zou ik eerder naar uw chirurg gaan.Veel succes van , .

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy