// Zorg algemeen

PCSK9-Remming

Goedemiddag ,

Na een heel traject te hebben doorgelopen kom ik ( volgens mijn cardioloog ) in aanmerking voor de nieuwe cholesterolverlager genaamd pcskg.Echter na overleg met het hart team van het ziekenhuis vindt men het nog niet verantwoord om deze medicijnen aan hun hartpatiënten voor te schrijven.

De reden hiervoor is:er is nog te weinig bekend voor de evt bijwerkingen....zij vinden het risico te groot ,en kijken het nog een jaar aan.Hier kon ik me wel in vinden.

maar nu....een kennis van mij gaat naar een particuliere hartkliniek en kwam ook in aanmerking voor dit medicijn, met de bevindingen van mijn ziekenhuis over dit medicijn overlegde zij met haar cardioloog ( prof) of het wel zo,n goed idee is om dit te gaan gebruiken...........,geen enkel "probleem / bezwaar volgens hem integendeel ! Er is alleen maar winst te behalen!!

tja ,ik vind dit een moeilijk dilemma!, ik voldoe aan alle voorwaarden ,ben nog jong,en wil HEEL graag dit medicijn!  Wat kunt U mij aanraden?

met een vriendelijke groet ,

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    PCSK9-remmers zijn relatief nieuwe medicijnen die een sterke verlaging van het cholesterol kunnen geven. Deze middelen worden via injectie toegediend door de patiƫnt, bijvoorbeeld 1 maal per 2 weken. Dat deze middelen sterk zijn in cholesterolverlaging is bewezen. Over het algemeen wordt aangenomen dat bij mensen met een verhoogd risico op hart en vaatziekten, cholesterolverlaging veel voordeel geeft, ongeacht hoe. Daarom is, ook door de strenge Amerikaanse voedsel en medicijnen autoriteit (FDA), besloten om deze middelen op de markt toe te laten. Dit ondanks dat er nog geen lange termijneffecten bekend zijn. Zo is in het verleden ook besloten statines toe te laten, achteraf was dat terecht!PCSK9 remmers worden inmiddels al uitgebreid voorgeschreven in Nederland. Niet overal geldt dus hetzelfde beleid als in uw ziekenhuis. Wel moet alvorens te kunnen voorschrijven aan strenge eisen worden voldaan en een aantal formulieren worden ingevuld. Hopelijk helpt u dit.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy