// Zorg algemeen

P.A.T.

Op mijn event recorder via huisarts aangevraagd komen toch wat rare dingen naar boven..ik heb ook het lab gebeld met meer vragen omdat de paar regeltjes die de huisarts had gekregen het niet echt helderder maakten

 het ecg tijdens die pijnlijke spasmes die ik altijd voel, geven op dat moment PAC's te zien en soms PVC's. nogmaals. het zijn altijd zeer pijnlijke snerpende pijnscheuten

Verder opvallend was dat er 1 of 2 keer sprake is geweest van paroxysmal atrium tachycardia.. met name na traplopen 2 verdiepingen. 

aangezien ik zelf al jaren zeg dat mijn hart raar doet, is dit wel de bevestiging, en dat het geen paniekstoornis is. probleem is nu dat ik niet weet wat hiermee te doen..

1) het feit dat mijn overslagen zo pijnlijk zijn, wat zegt dit?

2) hoe veilig is het hebben van deze P.A.T. ? zeker tijdens inspanning? en wie zegt niet dat ik dit dus niet veel vaker heb, en hoe veilig is het dan?

3) in maart was mijn Echo nog goed, en toen op inspannings ecg geen problemen gezien, maar ik had toen ook niet die spasmes. Ik heb het idee dat mijn huisarts weinig problemen ziet. buiten mogelijk keuze voor betablokker om te kijken of het helpt.., ik mag een marathon lopen... etc..  maar het zal wel aan mij liggen, maar het lijkt me toch allemaal niet helemaal logisch?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • R v avatar
  dat vreemde ritme kreeg ik na last van mijn maag, druk..als in gas of zuur? en stukje wandelen en boeren..van die druk krijg ik dus ook die spasmes die electrische pijnlijke overslagen

  0
 • L D avatar
  Het is niet realistisch om op individueel nivuea uw vragen te beantwoorden, omdat ik de gegevens niet heb, en omdat zoiets fac-toface moet gebeuren.In het algemeen zijn de ritmestoornissen die u beschrijft niet gevaarlijk, zeker niet als echo en fietsproef normaal waren. Er kan tussen heel veel zaken een associatie gevonden worden, maar daarmee is het nog geen causale relatie. In zieke harten komen PSVT's vaker voor, en in zieke harten komen vaker strokes voor, maar dat betekent niet dat PSVT's stroke veroorzaken. In een normaal hart veroorzaken PSVT's geen strokes. Ik hoop dat u dat goed begrijpt.Er zijn dus ook geen restricties. De uitslag op de Holter en de voorgaande onderzoeken zulllen moeten uitwijzen of een tweede verwijzing naar een cardioloog zinvol is. Ik kan dat niet op afstand beoordelen. In ieder geval maakt u op mij de indruk dat u heel erg bezorgd bent; dat lijkt mij niet nodig. U heeft er last van en volet zich miskend, en dat kan een goede reden zijn om opnieuw naar een cardioloog te gaan.

  0
 • R v avatar
  dus voor de duidelijkheid. mijn huisarts ziet geen reden voor een verwijzing? dus ik kan niet eens naar een cardioloog hiervoor... Na zoveel jaren klachten die dus wel van mijn hart komen, begrijp ik het echt even niet meer.Wie zegt dat dit ongevaarlijk is en blijft?Wie zegt me hoe vaak het voor komt?Wie zegt me dat ik blind kan sporten hiermee? wordt wel gezegd!ik kan betablokker krijgen als ik wil, maar ik vind het allemaal erg kort door de bocht.Zeker nogmaals na jaren de insteek dat ik geen hartklachten had

  0
 • R v avatar
  Ik ben al een aantal keer bij de Cardioloog geweest en op 1e hulp. Daar werd dan niets gevonden. ik vermoed dat het probleem dan net weg was. de PSVT/PAT aanval.Ik heb afgelopen m een Echo gehad en inspannings ECG via cardioloog. geen bijzonderheden toen. Toch zei ik steeds. mijn hart doet raar en ik kan me niet goed inspn.Dat zeg ik al jaren. Nu bleek uit een Event recorder dat er inderdaad onregelmatigheden worden gezien. P.A.T. ziet geen noodzaak mij hiervoor terug te verwijzen naar de cardioloog en ik mag gewoon alles doen. ??Nogmaals . ik begrijp daar weinig van. Het is ongevaarlijk, zegt , maar je leest toch een verhoogde kans op problemen ook met PVST in recentere studies.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23632982 als ik het verkeerd begrijp hoor ik het graag.Ik krijg geen restricties?? als ik niets doe, medicijnen etc.., ook geen probleem?Voor mij is het lastig omdat er jaren is geroepen dat het mijn hart NIET is. terwijl ik al voelde.er klopt iets niet. Dus het lastige is nu.. hoe weet ik nu echt of dit ongevaarlijk is?

  0
 • L D avatar
  Ik begrijp dat tot op heden uw huisarts uw hart heeft onderzocht en dat u niet bij een cardioloog bent geweest.Overslagen kunnen pijnlijk zijn, maar dat zegt niets. Een atriale tachycardie is alleen hinderlijk en niet gevaarlijk in uw geval, ook niet als u het vaker zou hebben (uw echo was goed). Vaak kan een atriale tachycardie met medicatie of een ablatie goed behandeld worden. Ik adviseer u doe een cardioloog te bezoeken.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy