// Zorg algemeen

Paroxismaal atriumfibrilleren/flutter

Waarom paroxismaal atriumfibrilleren/flutter en niet constant?wat gebeurt er fysiologisch in het lichaam waardoor eventueel de aanval ontstaat? Moeilijk natuurlijk, omdat de aanvallen vrij onverwacht komen, maar meestal begint het met extrasystolen en runnetjes. Hoe komt dat? Er moet dan toch eerst iets fysiologisch of hoe dan ook , misschien mentaal in je hersenen ergens iets veranderd zijn zodat de ritmestoornissen (kunnen) optreden? Overal staat wat paroxismaal ritmestoornissen zijn, althans de symptomen, maar ik kan niet vinden waardoor. is daar of wordt daar onderzoek naar gedaan? en waarom stopt die aanval vaak met tambocor? Wat doet tambocor dan zodat het hart weer normaal gaat functioneren. Wat verandert flecainide dan precies?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Dit zijn erg moeilijke vragen, waarop de wetenschap vandaag de dag nog maar gedeeltelijk een antwoord heeft.Waarom treedt een aanval van AF op?Zoals u terecht beschrijft, begint AF meestal met een overslag, of meerdere overslagen achter elkaar, en het is inderdaad bekend dat voorafgaand aan een aanval er meer overslagen zijn. Maar van alleen overslagen krijg je geen AF, er is meer nodig, een soort "substraat" wat het AF onderhoudt. Dit kan een structureel substraat zijn, bijv. veel bindweefsel tussen de hartspiercellen, maar ook meer "elektrisch" bepaald, bijvoorbeeld verschillen in de duur van de actiepotentiaal van de spiercellen.Waarom stopt een aanval van paroxysmaal AF?Hier weten we eigenlijk heel weinig van af. Waarschijnlijk speelt gewoon kans of toeval een belangrijke rol. Maar ook factoren als inspanning kunnen een rol spelen.Hoe werkt flecainide als het een AF aanval stopt?Flecainide heeft de eigenschap dat het de impulsgeleiding in het hart vertraagt, en mn tijdens fibrillatie. Er treedt een toename op van de organisatie tijdens AF, mogelijk kunnen bepaalde circuits blokkeren, en hierdoor kan het AF uitdoven. Misschien dat dit alleen maar in bepaalde gebieden n de boezems hoeft te gebeuren, waardoor de rest van de boezems ook rustig worden.Ik realiseer me dat dit geen eenvoudige antwoorden zijn, maar fibrilleren is ook extreem ingewikkeld, en ook bij iedereen weer anders....

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy