// Zorg algemeen

pacemakervervanging

Afgelopen week ismijn pacemaker vervangen. In de informatie die ik kreeg staat niet duidelijk wanneer ik weer mag fietsen en autorijden. Ik heb op internet gezocht in de informatiefolders van meerdere ziekenhuizen. Bij  het ene ziekenhuis mag je na een dag al autorijden en bij een ander na 2 weken korte stukjes en na een maand langere. Fietsen (ik heb een elektrische fiets) komt nauwelijks aan de orde.

Ik had verwacht dat iemand deze vraag hier gesteld zou hebben. Via de zoekterm vind ik niets. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • S v avatar
    Vraag: risico met werkzame stof celecoxib?Mijn schoonvader is sinds ruim 15 jaar hartpatiƫnt na een infarct door kransslagaderverstopping. Zijn medicatie is al die jaren nauwelijks veranderd. O.a zit daar een medicijn in met celecoxib als werkzame stof, 1 tablet per dag. Volgens de informatie op www.farmacotherapeutischkompas.nl heeft celecoxib echter een contra-indicatie in geval van hartproblemen. Tevens staat er vermeld: "De kortst mogelijke behandelduur en de laagst effectieve dagdosering toepassen vanwege de kans op cardiovasculaire bijwerkingen."- Welk risico loopt hij eigenlijk?- Waarom zou hij een dergelijk middel zo lang moeten gebruiken?

    0
  • A M avatar
    Als u over een onderwerp geen duidelijke info vindt betekent het meestal dat het moeilijk is een eenduidig advies te formuleren. Zo ook hier. Amende dat er geen ingrepen aan de elektroden hebben plaatsgevonden, gaat het vooral om het herstel van de wond. Dat gaat heel snel als er geen bloedingen zijn en als u geen suikerziekte of problematische huid hebt. Dan zou u best na 1-2 dagen weer kunnen autorijden en fietsen. Is er een bloeding, zwelling of vertraagde wondgenezing of pijn, dan is het beter om te wachten totdat het herstel van de wond duidelijk op gang is en dan de "belasting" geleidelijk op te voeren. Gewoon gezond verstand gebruiken dus. Bij toename van klachten, roodheid, pijn of ALTIJD bij koorts altijd de wond even laten inspecteren op de pacemakerpoli!

    0

Je moet Inloggen om te reageren