// Zorg algemeen

pacemaker.scan en bestraling

Goedemiddag,

Ik ben een vrouw van 62 jaar en heb een ddd pacemaker.

Nu heb ik borstkanker aan dezelfde kant links,borstamputatie gehad met schilwachtklier eruit.

Nu is de schildwachtklier niet schoon en is het voorstel bestraling in de oksel en of bodyscan.Gaat het team nog overleggen.

Mijn vraag is kan dit en moeten er voorzorg maatregelen plaatsvinden voor/tijdens de bestraling en of scan?

Alvast bedankt voor u


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R R avatar
    Nog bedankt voor uw antwoord nu was ik voorbereid op het gesprek met de radioloog.Na overleg met haar is er niet bestraald,want dan had dus eerst de pacemaker verplaatst moeten worden en daarna bestralen..Nu heb ik een operatie gehad waarbij mijn klieren uit mijn oksel zijn gehaald.Een behandeling die niet meer standaard word toegepast vanwege complicaties aan de arm en omdat bestraling net zo goed werkt met minder blijvende problemen.

    0
  • L D avatar
    Een goede en terechte vraag.Als de pacemaker in het gebied zit waar bestraald moet worden, dan zal de pacemaker moeten worden verwijderd, en dus verplaatst naar een andere plek. Dat kan de rechter kant van de borst zijn of de lies. Nadeel van de rechter borst-helft is dat je dan die borst ook weer wat lastiger kunt controleren. We implanteren steeds meer pacemakers via de lies, waarbij het apparaatje in de huid net boven de liesplooi wordt geplaatst.Het hangt in uw geval er van af hoe de tumor ligt tov de pacemaker. Bespreek het goed met uw bestralingsarts. Ook als de pacemaker niet verplaatst wordt, is het toch wel vaak noodzakelijk om de pacemaker voor en na de bestraling door te meten om te zien of ook de pacemaker-draden niet beschadigd raken door de bestraling.Ik wens u veel sterkte in deze moeilijke tijden voor u.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy