// Zorg algemeen

Pacemakerintellingen

Na twee sinusknoop-modificaties (in het Catharina-ziekenhuis) kreeg ik in maart een eenkamer-pacemaker implanteert (in de buik). De pacemaker is nu al vele malen bijgesteld maar ik kan nog steeds niet functioneren. Twee weken geleden had ik een inspanningstest om mijn conditie te bepalen en de uitslag is, zelfs na de lange periode van meerdere operatie's en herstel, goed (boven gemiddeld). Ik voel mij nog steeds erg jong (47) en ben een hele actieve en sportieve vrouw. Zoals ik begrijp is het gebruik van zuurstof en glucose in de aders en spieren bepalend hoe je hartfrequentie moet zijn. Spierkrampen en vochtophopingen in de buik welke na inspanning nog erger wordt en kortademigheid lijkt mij nu dus het gevolg van een tekortkoming van de pacemakerinstelling evenals de veneuze terugstuwing in de benen wat ik sinds de eerste ablatie heb (de pacemaker paced voor 98%).Bij de laatste pacemakerpoli werd mij verteld, dat het ook mogelijk is om over een tijdje een afspraak met iemand van de pacemakerfirma te krijgen voor een nog betere afstelling wanneer ik met deze instelling niet kan leven. Ik heb uit andere bronnen gehoord, dat in de pacemakerfirma's met een simulator wordt gewerkt om instellingen te testen en te optimaliseren, maar ik weet niet of dit tot de mogelijkheden hoort voor ons als patiĆ«nt. Voor mij is het heel belangrijk dat ik lichamelijk weer optimaal kan functioneren ook in uitersten (voor mijn werk) maar helaas ben ik geen topsporter of bekendheid…Ik zou graag willen weten, wat voor mij de mogelijkheden zijn voor een perfecte instelling van de pacemaker zodat ik ook snel weer aan het werk kan.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Heel begrijpelijk dat je een normaal inspannings- en activiteiten niveau nastreeft! Jouw probleem is echter kennelijk erg ingewikkeld en leent zich niet voor een goed antwoord zonder alle details te kennen. Misschien mag ik suggereren dat je deze tekst en jouw vragen meeneemt naar je eerstvolgende afspraak bij je cardioloog, zodat hij of zij een goed beeld krijgt van de ernst van je klachten en passende actie kan ondernemen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy