// Zorg algemeen

Pacemaker vervangen door ICD

afgelopen vrijdag opgenomen om pacemaker te vervangen door ICD.

Na te zijn opengemaakt ging cardioloog opzoek om een ader aan te prikken,dit lukte niet,na drie kwartier proberen collega cardio erbij,kon een ader aanprikken maar de lead ging er niet door.kortom na 2 uur de pacemaker weer terug geplaatst,einde oefening.Na thorax foto mocht ik naar huis.

wat rest mij nu nog? Cardiologen gaan in team overleg,Kan ik nog wat meedenken?of wat kan ik voor voorstellen verwachten?

voorlopig moet mijn borstkas eerst genezen en ben ik aardig klaar met dat plaatselijk verdoven!

gr.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Vervelend, een paar problemen bij elkaar.Het grootste probleem is waarschijnlijk dat het niet gelukt is om een draad langs de andere draad te leggen. Het komt wel eens voor dat de zogenaamde ondersleutelbeenader (vena subclavia) dicht gaat zitten; om deze reden maken we eigenlijk altijd tevoren een röntgenfoto om te zien of het bloedvat open is. Als het vat bijna dicht is, dan zijn er wat trucjes om er toch met een heel dunne, gladde draad langs te komen en dan wat ruimte te maken, of soms ruimte te krijgen door de oude draad op te offeren. Maar hier zal niet iedere cardioloog ervaring mee hebben.Alternatieven zijn een heel nieuw systeem implanteren aan de andere zijde, met een vervelend probleem als later daar ook het bloedvat gaat dichtzitten. Of eventueel een onderhuidse ICD (S-ICD) implanteren, naast de al aanwezige pacemaker. Tot slot kan ik mij voorstellen dat U niet uitkijkt naar een 2e langdurige procedure onder plaatselijke verdoving. In uitzonderlijke, moeilijke situaties doen wij wel eens een dergelijke procedure onder een roesje.Bespreek de verschillende opties met Uw eigen cardioloog nadat deze met collega's heeft overlegd. Veel succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy