// Zorg algemeen

Pacemaker stilstand

Ik heb een ICD en door een hisablatie geen eigen ritme meer, ben dus geheel afhankelijk vanmde techniek. Een paar weken geleden was ik in een caravan van vrienden en hield met 2 handen de dissel vast waarna de ICD er mee stopte. Ik viel weg en door het automatisch loslaten van de dissel trad de ICD weer in werking. Ik had dus 24 sec geen hartslag. Kan hier iets van lekstroom mee te maken hebben. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Als uw hartritme nu geheel bepaald wordt door de ICD, dan kan er sprake zijn geweest van een lekstroom vanuit uw caravan.De pacemakerfunctie van uw ICD bestaat er uit dat het systeem continue voelt of er elektrische activiteit in het hart aanwezig is. Als dat bijvoorbeeld voor 1 seconde niet het geval is, dan geeft de pacemaker een klein stroompje af, waardoor uw hart op dat moment 60 slagen per minuut maakt. Maar, als er een grote lekstroom is, die ook uw lichaam intreedt, bijvoorbeeld bij een verkeerd geaard elektrisch apparaat dat u vasthoudt, dan kan de pacemaker dus elektrische stroom zien (maar in dat geval van buiten) waardoor het pacemaker-systeem "denkt" dat er genoeg elektrische activiteit is, en dus stil is, maar uw hart nog ligt te wachten om het volgende elektrische pilsje uit de pacemaker. Als deze externe lekstroom heel snel is en langer aanhoudt, kan een ICD dit ook interpreteren als een ernstige ritmestoornis en dan een shock afgeven. Een voorbeeld van een andere patient dat ik me nog goed kan herinneren, was dat iemand in een plas water lag, om met een niet geaarde hoge drukreiniger, zijn boot schoon te spuiten.Ik adviseer u om contact op te nemen met de ICD-technici van het ziekenhuis waar uw ICD gecontroleerd wordt. Zij kunnen de ICD uitlezen en kijken wat er gebeurt is. Het is ook belangrijk om te weten of u geen ritmestoornis gehad heeft. Soms stoppen die ook vanzelf, zonder shock.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy