// Zorg algemeen

Pacemaker: pijn aanhechtingspunt schouder

Goedemorgen,

Op 5 augustus is bij mij een pacemaker geimplanteerd. Ik heb de eerste weken mijn schouder op gepaste wijze gebruikt. De wond is netjes hersteld, geen bijzonderheden te zien.

Toch voel ik de plek waar de pacemaker zit, wel regelmatig, soms pijnlijk. Op de plek waar de pacemaker zit, maar vooral iets links ervan, zegmaar tussen de pocket en de schouder, bij de aanhechting van mijn schouder. Dit voel ik bijvoorbeeld bij een bepaalde houding in bed.

Gisteren heb ik iets getild. Dit was niet loodzwaar. Maar de genoemde plek doet sindsdien wel (meer) pijn. Ik zie en voel geen ontsteking ofzo (niet rood, niet hogere temperatuur op die plek) en het is ook niet dat de pacemaker door de huid heenpuilt.

Is de pijn te verklaren? Is er iets wat ik beter wel en wat ik beter niet kan doen?

Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Een pacemaker hoort geen pijn te veroorzaken.Het zou zo kunnen zijn dat uw pacemaker wat te ver naar de zijkant van uw borst ligt en daarmee, in sommige houdingen, op het kapsel van het schoudergewricht drukt.Pacemakers hebben de neiging om in de loop van weken tot maanden nog wat 'te voegen'. Het zou dus goed kunnen zijn dat het van zelf minder wordt.Maar, nogmaals, een pacemaker hoort geen pijn te veroorzaken en ik wil u adviseren het met uw cardioloog te bespreken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy