// Zorg algemeen

Pacemaker na hisablatie

In augustus 2018 heb ik een hisablatie gehad. Pacemaker CRT-P PM was in juni geplaatst. Begonnen met hartslag van 80 pm dit is afgebouwd via 70 naar 60. In die tijd ontstonden klachten. . Vocht in benen, pijn in benen. Benauwd bij lopen. Alleen zitten is klachtenvrij. Ik ben zelf met een saturatiemeter mijn hartslag gaan bijhouden bij inspanning. Bij fysieke inspannen waarbij ik loop wil mijn hartslag niet echt oplopen. Hooguit tot 85 pm. Wordt dan benauwd en krijg echt een drukkende pijn op de borst. Kan amper 20 meter lopen. Als ik ga zitten trekt dat langzaam weer weg. Lig ik echtert in bed met een rustige hartslag van 60 en wil ik mij omdraaien dan schiet de hartslag naar 130 en soms hoger.  Daarbij ben ik zo ontzettend vermoeid. Zijn dit klachte  die horen bij een behandeling van het doorbranden van de hisbundel? De cardioloog reageert er eigenlijk niet op. En ik ben al een aantal keren teruggeweest om de pm te laten bijstellen maar tot op heden zonder succes. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Het is voor mij moeilijk om Uw vragen te beantwoorden zonder meer gegevens van U te hebben.Na de Hisablatie worden uw ritme en frequentie in principe door de pacemaker bepaald. Deze staat bij U op een ondergrens (lower rate) van 60 slagen per min, en loopt op als de pacemaker in de gaten heeft dat U aktief bezig bent. Het kan soms even duren voordat de optimale pacemakerinstellingen gevonden zijn. Overigens, als de kamers van het hart zelf extra slagen of een sneller ritme maken, kan de hartslag ook omhoog gaan.De klachten die U noemt zouden het gevolg kunnen zijn van hartfalen. Het ritme kan nu met de pacemaker goed zijn, maar als er een probleem zou zijn met de pompfunctie van het hart of de kleppen, zou dit de kortademigheid kunnen verklaren. Ook kan het zijn dat de pompfunctie van de linker kamer minder wordt door het (continu) stimuleren in de rechter kamer. Deze vragen kunnen, en dienen, alleen beantwoord worden door Uw eigen cardioloog, die alle gegevens van u heeft. Vraag hem of haar hiernaar, want het is wel heel belangrijk!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy