// Zorg algemeen

pacemaker met His ablatie bij hartritmestoornissen

Vanwege hartritmestoornissen (boezemfibrileren), een vergrote boezem en een verdikte hartspier is mij verteld dat de enige mogelijkheid om van de hartritme stoornissen, die ik over heb gehouden aan een open hart operatie in 2014, af te komen er een pacemaker geplaats moet worden met ablatie van de bundel van His. Dit is een onomkeerbare ingreep waarna ik 100% afhankelijk ben van de pacemaker. Ik kan niet aan de gedachte wennen dat ik voor 100% afhankelijk zal zijn van een pacemaker, en wil in iedergeval een second opinion als blijkt dat er geen andere mogelijkheid is als een pacemaker met His ablatie. Eerst ga ik  een 48 uurs registratie krijgen om de hartritmestoornissen goed in beeld te krijgen en te kijken of de medicatie voldoende effect heeft. Mocht dit negatief uitpakken dan is de pacemaker de enige oplossing volgens de cardioloog. Op dit moment gebruik ik verapamil retard 240 mg. Om enigszins voor bereid te zijn wil graag zoveel mogelijk informatie over deze ingreep.              


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Het is inderdaad goed om eerst duidelijk te hebben of er nog andere opties zijn. De pacemaker implantatie is een andere ingreep dan de his ablatie. Eerst zal een pacemaker via de huid en de vaten geimplanteerd worden of via de lies als een micra een kleine pacemaker ook voor u geschikt is. Dan zal u later nog eens terug komen als de pacemaker goed functioneert voor de his ablatie. Bij een his ablatie gaan ze via de lies naar uw hart en wordt de verbinding tussen de boezem en de kamers stilgelegd. Dit kan nooit meer herstellen waardoor u inderdaad afhankelijk bent van een pacemaker. Als alles goed is mag u dezelfde dag nog naar huis.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy