// Zorg algemeen

Pacemaker mediated tachycardie

vraag: hoe en wanneer ontstaat een PMT pacemaker mediated tachycardie? Tijdens een atriumflutter?  Behalve de flutter voel je ook extra slagen die behoorlijk ziek maken. Misschien is mijn vraag niet helemaal of helemaal niet duidelijk, of is het een vraag voor een pacemakertechnicus. Hoe dan ook, heel graag uw reactie. En weer bij voorbaat dank. TS


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • P V avatar
    Ik heb ook een pacemaker tachycardie, en heb een nieuwe pacemaker sinds 22 m.Volgende maand is er nog een onderzoek met de technici van de pm. Sinds de pm ingeplant is, heeft hij nog geen interventie moeten doen. Gelukkig, want bij het testen van de pm bij de cardioloog, en het opdrijven van de hartslag, ben ik al tweemaal heel slecht geworden. Ik vraag me af wat het vervolg is? De pm verwijderen, en dan weer kans op een totale AV blok, of hem laten zitten, en bij een interventie hartritmestoornissen krijgen?

    0
  • L D avatar
    Een pacemaker tachycardie is een probleem van het verleden. Moderne pacemakers zijn hiertegen beschermd.Wat er kortweg gebeurt is dat een pacemaker-puls in de hartkamer wordt teruggeleid naar de boezem via de AV-knoop (de verkeerde kant op, dus) en dat de pacemaker draad in de boezem deze ziet als normale activatie van de boezem, en dan deze puls, via de pacemaker-draad, weer doorgeeft aan de hartkamer, waarna er weer teruggeleiding is via de AV-knoop etc. De cirkel is gesloten en het stopt niet meer. Nogmaals, moderne pacemakers zijn hiertegen beveiligd.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy