// Zorg algemeen

pacemaker lead extractie

Beste Dokter, Ik heb waarschijnlijk een pacemaker lead endocarditis. Deze zomer ben ik heel ziek geweest. ik heb in het ziekenhuis gelegen en heel lang sterke antibiotica gehad. Ik ben nog steeds niet in orde, ’s avonds nog wat verhoging, nog pijn op de borst en in mijn longen en wisselend verhoogde ontstekingswaarde en ddimeer. Nu wil men toch over gaan tot verwijdering van de pacemaker en extractie van de leads. Dit gaat dan gebeuren volgens de methode cook. De cardioloog vertelde mij dat het een risicovolle operatie is, maar dat het alternatief, niets doen, mij vroeg of laat fataal kan worden.De bacterie die in mijn bloed zat is gevaarlijk en de meest voorkomende veroorzaker van P. L. Edocarditis. ik heb zelf de keuze en een week bedenktijd. Ik pieker me suf. Wij wonen in Polen. De operatie gaat hier plaatsvinden. Ik heb verder een mitochondriele myopathie, met hartpauzes en v.t.'s waarvoor ik ook de pacemaker had. Er is verhoogd risico in geval van anaesthesie, maar ik heb begrepen dat het onder plaatselijke verdoving gaat gebeuren?!? Mijn vragen: is de methode cook een goede methode? Wat is wijsheid? Ervoor gaan? Afwachten? En als ik het doe, hoe gaat dat dan verder zonder pacemaker??

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    U voelt zich kennelijk heel onzeker over wat u te wachten staat. Dat is heel begrijpelijk bij uw ziektebeeld. Het belangrijkste is dat u de pln van uw artsen vertrouwt. Om dat vertrouwen te krijgen zijn in dit geval enkele dingen belangrijk: 1: hebben ze veel ervaring met deze behandeling, 2: wat zijn de uitkomsten van hun behandelingen? Uit ons eigen onderzoek is gebleken dat lead extracties moeten plaatsvinden onder algehele narcose op een operatiekamer. De patient moet volledig voorbereid zijn voor chirurgisch ingrijpen voor het (gelukkig zeldzame) geval dat zich complicaties voordoen. De hartchirurg moet dan n.l binnen minuten kunnen ingrijpen. Dit geldt bij elke methode, dus ook bij de Cook methode.Als u de pacemaker nu echt nodig hebt zal dat ook na de ingreep het geval zijn. Het is dan ook belangrijk dat u wordt geinformeerd hoe dat georganiseerd zal worden.Ik hoop dat het u lukt over deze vragen duidelijkheid te krijgen. Blijven er onduidelijkheden dan adviseer ik u een 2e mening te vragen in een ziekenhuis waar deze procedures veel plaatsvinden. De fabrikant van uw pacemaker kan u zeker helpen met deze vragen en zo nodig met het vinden van een alternatief. Veel sterkte toegewenst

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy