// Zorg algemeen

PACEMAKER LEAD ENDOCARDITIS?

Geachte deskundige, (Mijn excuses voor de dubbele plaatsing van dit bericht. ik begrijp nog niet helemaal hoe deze site werkt).In verband met mijn neurologische aandoening heb ik een dddpacemaker, geplaatst in 2008. in februari 2013 heb ik een wortelkanaal behandeling gehad van een kies met een abces. Ik heb toen geen antibiotica gehad. Sinds ruim een jaar had ik wisselende pijn op de borst en in mijn schouders. Vooral bij inspanning. tijdens mijn vele doktersbezoekjes werd mijn ongerustheid weggewuift. Half juni werd de pijn ondragelijk, bijna constant, en kreeg ik lichte koorts. Uiteindelijk is er op 19 juli bloedonderzoek gedaan. Ik bleek toen de volgende waarden te hebben:CPR 221mg/l, PCT%0,47, Ddimeer ng/ml 7433(ik vergeet NIET de komma. deze waarde steeg nog naar ruim 9000) en CA 125. Ik bleek een infectie te hebben met meerdere types stafylokokken(anaerobe en aerobe) en met enterokokken. Ik heb ondertussen vanaf die tijd antibiotica gehad. intraveneus augmentin en proxacin gedurende een week en daarna cipronex 500mg 2dd. Verder allerlei andere medicatie. De diagnose was longontsteking en pleuritis, hoewel ik geen verkoudheid of hoest heb gehad. Bij ontslag uit het ziekenhuis op 28-7 waren mijn ontstekingswaarden bijna in orde. Ik slikte nog 3 dagen antibiotica, maar toen voelde ik me zo slecht dat ik weer terug ging naar de cardioloog. Ik had ik weer koorts en CPR 74. Ik heb toen een TEE gehad omdat de cardioloog vreesde dat er sprake zou kunnen zijn van pacemaker lead endocarditis. De uitslag was niet duidelijk. De hartkleppen zijn in orde, maar er kan sprake zijn van vegetatie op de leads, maar dit kon ook een schaduw op de echo zijn. Daarom is besloten niets te doen. alleen doorgaan met cipronex en antistolling. Ondertussen is de ontstekingwaarde 2x naar beneden en weer omhoog gegaan en de Ddimeer waarde omlaag naar 1700 en weer naar 3000. Ook is er onlangs een verhoogde EOS waarde gevonden. De laatste uitslag kreeg ik zo juist: er zijn in een kweek van bacterieen in mijn bloed geen bacterien meer aangetroffen. Na dit ingewikkelde verhaal mijn vraag: ik voel me wisselend beroerd en minder beroerd. Ik lees dat bij pacemaker lead endocarditis de behandeling met antibiotica alleen nauwelijks succesvol is, en de endocarditis altijd terugkomt en meestal fataal is. Maar dat extractie van de leads ook geen grapje is. Dat wil je alleen als het echt nodig is. Wat is verstandig? hoe nu verder?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Ik begrijp heel goed dat u in flinke onzekerheid verkeert over hoe dat nu verder gaat.Infectie van een pacemaker systeem is soms heel moeilijk vast te stellen, als er geen uiterlijke kenmerken zijn van infectie en echo-onderzoeken geen duidelijke afwijkingen laten zien. Dan wordt de diagnose soms pas gesteld na uitsluiting van alle andere denkbare oorzaken van infectie en/of na een of meerdere antibiotische behandelingen. Inderdaad is het zo dat de infectie misschien wel altijd terug komt als er echt sprake is van lead endocarditis of infectie van het pacemaker systeem. En dan is tenslotte verwijdering van het hele systeem inclusief leads noodzakelijk, maar inderdaad geen sinecure. Vaak zijn meerdere slokdarmecho onderzoeken (TEE's) en soms scans, die infectie kunnen aantonen, noodzakelijk om een definitieve diagnose te stellen.ik wens u veel sterkte

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy