// Zorg algemeen

pacemaker en verhoogd risico op hartaandoeningen

Ik heb eigenlijk 2 vragen waar ik mee zit, maar een rechtstreeks antwoord kan ik nergens vinden. Wat zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen voor men een pacemaker gaat plaatsen. Daarnaast heb ik gelezen dat als je in het verleden een hartafwijking hebt gehad en daarbij ook nog een zwangerschapsvergiftiging hebt mee gemaakt dat je dan een verhoogd risico hebt op het krijgen van een hartaandoening als men wat ouder is. Zelf heb een bradycardie en maakt mijn hart zeer regelmatig een overslag maar men kan de oorzaak er niet van achterhalen. Ik ben al meedere malen tegen de vlakte gegaan.

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J W avatar
    zwangerschapsvergiftiging is een risicofactor voor het optreden van hoge bloeddruk later in het leven en verhoogt daarmee de kans op het ontwikkelen van aderverkalking wat weer een verhoogd risico is voor hart en vaatziekten! Belangrijk dus dat je regelmatig je bloeddruk meet. Streefwaarde < 140/90 mmHg. Een verhoogde bloeddruk maakt het hart wat gevoeliger voor "overslagen". Als ik je verhaal lees denk ik dat het verstandig is om eens goed te bloeddruk te laten meten en zeker als je "tegen de vlakte"gaat is het geen overbodige luxe om eens een 24 uurs hartslagregistratie te laten doen. Sterkte!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy