// Zorg algemeen

Pacemaker en operatie

L.S.,

Ik heb een tweedraards DDD pacemaker i.v.m. een totaal AV-block. De kamers worden voor 100% gepaced en de boezems voor 7%. De pacemaker is MRI-endurable. Ik moet binnenkort een operatie ondergaan in de blaas met, waarschijnlijk, verdoving door een ruggenprik. Nu zei de specialist, niet zijnde een cardioloog dus, dat de pacemaker voor de operatie aangepast moet worden (en daarna weer terug uiteraard). De cardioloog waar ik kort geleden was heeft dat niet aangegeven. Ik ben benieuwd waarom dat moet, als er geen MRI gebruikt wordt. Kunt u daar iets van zeggen?

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Het klopt wat uw specialist zei.Als u voor de operatie in het ziekenhuis komt, wordt iemand van de pacemaker technici gebeld. Deze kijkt hoe uw pacemaker ingesteld staat en wat uw onderliggende ritme is. Indien nodig worden er instellingen aangepast voor tijdens de operatie. Wat verschilt per persoon. Als u klaar bent met de behandeling dan komt weer iemand van de pacemaker technici om de pacemaker in te stellen zoals deze stond voor u de operatie in ging. .

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy