// Zorg algemeen

Pacemaker en inductiekookplaat

Beste lezer,

Over enige tijd ga ik verhuizen naar een ‘gasloos’ nieuwbouwhuis. Dat wil zeggen dat ik moet gaan koken op inductie of keramische kookplaten. Ik ben volledig pacemakerafhankelijk tgv AV-block na hartklepoperatie. Is inductiekoken veilig voor mij? Op sommige plekken lees ik dat ik in ieder geval 30 cm afstand moet houden, op andere dat een pacemaker voldoende is beveiligd. . Ik ben klein dus dat is geen werkbare en geruststellende optie. Kan iemand mij daar zekerheid over geven?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • Y W avatar
  Bedankt voor je antwoord, . Juist die afstand maakt me onzeker. Ik ben 1.58 m en sta dus dicht op een kookplaat. Over niet al te lange tijd krijg ik een nieuwe pacemaker. Het zou mij ook geruststellen als ik zou weten dat ik er mee in een mri kan.

  0
 • K d avatar
  ,Ik heb de hartchirurg die bij mij een pacemaker plaatste ook gevraagd of koken met inductieplaat gevaarlijk was. Grappend zei hij "ik zou er niet op gaan liggen maar gewoon ervoor staan en je hebt al voldoende afstand zeker in de hoogte gezien".Half jaar geleden is bij mij pacemaker geplaatst (kan er zelfs mee in een MRI scr) en ik kook vaak, geen enkel probleem ondervonden.

  0
 • H x avatar
  Je kunt info lezen op:Pacemakerdragers nederlandForum aanklikkenZoeken naar woord aanklikkenInvullen inductiekookplaatDan lees je enkele reactiesOf:Deze vraag stellen aan forum van deze site(hartvolgers)Groetjes

  0
 • Y W avatar
  Bedankt voor het antwoord, . Ben inderdaad benieuwd naar ervaringen van andere pacemakerdragers. Kan iemand mij hier iets over vertellen?

  0
 • L D avatar
  Het advies dat wij altijd geven is om 30 cm afstand te houden. Het is dan natuurlijk echt niet zo dat er bij 20 cm afstand altijd iets mis gaat, maar er is een kleine kans dat de pacemaker in een andere afstelling komt.Het gaat sowieso om hele kleine risico's, en als het echt gevaarlijk zou zijn dan was er een dringend advies. Sommige zaken , zoals een MRI zijn veel problematischer.Ik adviseer u om de inductie kookplaat te gebruiken en als hij aanstaat hem niet te dicht te benaderen.Zekerheid kunnen we u niet geven, het is allemaal voor zoveel mogelijk vermijden van eventuele problemen. Ik heb in mijn carrieren nog nooit meegemaakt dat er door een inductie-kookplaat een pacemaker probleem is ontstaan.Misschien zijn er andere pacemaker-dragers die ook een inductie-kookplaat gebruiken en via de webiste hun ervaringen willen delen!?

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy