// Zorg algemeen

pacemaker en enotie

Misschien een vreemde vraag. Na een hisablatie neemt de pacemaker het ritme van de kamers volledig over. Een keurige 80 slagen per minuut als basis. In de pacemaker zit een sensor die reageert op beweging van het lichaam en die het hart sneller laat kloppen al naar gelang de inspanning. Het max aantal slagen is dan ongeveer 140. Nu de vraag. Als je hart zelfstandig klopt reageert het op emotie via signalen uit de hersenen. Bijvoorbeeld bij  blijdschap, verdriet, angst, dreiging etc. Is dit na een hisablatie nog wel mogelijk?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • M B avatar
  wat een goede vraag!eigenlijk ervaar ik vooral het omgekeerde. als mijn rikketik opgejaagd wordt, raak ik daarna (en niet eerder) in de stress en in de rats. Overal in de buikholte en benen begint het pijnlijk of gespn te worden. De darmen en blaas daar is het dan direct polonaise. wie herkent dit?

  0
 • H O avatar
  Ik wil er even nog een aanvulling geven. Er bestaan meerdere typen pacemaker met ook verschillende sensoren. U heeft het over de bewegingssensor, die reageert dus puur op beweging en merkt emoties niet op. Twee fabrikanten hebben buiten deze sensor ook nog een ademhalingssensor, welke dus ook op ademhaling reageert. Bij emotie stijgt vaak de ademhaling en kan ik me voorstellen, dat de pacemaker daar ook een klein beetje op zou kunnen reageren. Maar er is nog een andere fabrikant met een type sensor, die in je hart zelf meet of hij langsamer of sneller moet pacen en deze sensor heet CLS. Deze reageert dus wel op emoties. Voor mij is dat belangrijk, omdat ik snel ritmestoornissen met ademnood ervaar zodra mijn hartslag te laag blijft wer de pacemaker te traag reageert (ik ben 100% afhankelijk van de pacemaker in boezem en kamer). Ik kwam al bij een leuk gesprek of lachen in problemen, bij stress was het nog vele malen erger. De CLS kan het bij mij een stuk opvangen.

  0
 • F S avatar
  Wat een leuke vraag!Helaas gaat na een hisablatie als je hart pacemaker afhankelijk is je hart niet meer sneller kloppen bij emoties. Gelukkig blijven allerlei andere lichamelijke reacties die plaatsvinden bij emotie gewoon bestaan. Dus de adrenaline rush als je bv. in een spnde situatie komt blijf je gewoon voelen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy