// Zorg algemeen

pacemaker en allergie

ik heb sinds ruim 5,5 jaar een pacemaker met telkens heel veel problemen na implantatie is het 4maanden goed gegaan toen ging mijn hart op hol hartslag 188 dus aan de bètablokkers dus super moe en de pacemaker ging aan de wandel deze is onder de borstspier terug gezet dit ging een halfjaar goed toen een auto ongeluk gehad pacemaker uit de pocket gedrukt en stond recht op mijn borstbeen dus weer opnieuw onder de borstspier geplaatst dit ging een periode goed en toen was ie weer uit de pocket spontaan wel te verstaan dus weer/nog steeds heel veel klachten van ritmestoornissen dus weer meer en andere pillen niks hielp en heel snel buiten adem 1 keer de trap op en ik kon gaan zitten snakken naar lucht in het amc beland want ziekenhuis hoorn wist het niet meer heb zelf die stap genomendaar aan gekomen zag de pacemaker controle dat het goed mis was dus een foto en daarop was te zien dat de pacemaker rond draaide en uit de pocket was en ook een draad uit mijn hart draaide dus operatie een nieuwe draad en nieuwe pacemaker na 5 maanden was ie weer uit de pocket vandaan en er volgde weer een operatie en de pocket werd extra goed dicht gemaakt en jawel na 5 maanden afgelopen maart is ie weer uit de pocket van dan nu zit ie in mijn borst en dan weer onder mijn oksel te wroeten met heel veel pijn nu heb ik een allergie test gehad in de Vu en daar kwam uit dat ik allergische ben voor bepaalde onderdelen van de pacemaker en daar zou het AMC mee aan de slag gaan ben nu ruim twee maanden verder en heb regelmatig veel pijn en ik hoor ook maar niks dus heb maar weer eens gebeld ik baal hier vreselijk van en wil een lekker leven hebben en niet die van een oud wijf altijd moe en zelfs regelmatig echt bek en bek af lijf doet zeer regelmatig lucht gebrek en ritmestoornissen ben nu in totaal 5 keer geopereerd en schiet er niks mee op heeft u misschien een oplossing???

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • t f avatar
    ben dus allergische voor epoxyhars en nikkelsulfaat enen goud in de huiden moet getest worden op siliconen en Boston van de pacemakers zijn nu naar een oplossing aan het zoeken hoop snel wat te horen wilde jullie dit ook ff meldengroetjes

    0
  • t f avatar
    helaas kan ik niet zonder pacemaker deze werkt 60% van de tijd en een gouden kan ook niet ben daar allergische en nee ik zit niet aan de pacemaker te friemelen

    0
  • L D avatar
    Uw verhaal is indrukwekkend. U begrijpt hopelijk dat ik daar zo geen pasklaar antwoord voor heb. Wel kan ik met u een paar vragen te delen die bij mij opkomen en u mogelijk helpen bij het gesprek met uw cardioloog. Is de pacemaker nog wel nodig? We weten uit onderzoek van ontstoken pacemakers die na enkele jaren verwijderd werden dat 50% geen nieuwe pacemaker meer nodig had. Is mijn pacemaker vastgehecht aan de spier? Een pacemaker kan worden vastgemaakt zodat hij niet verschuift. Nadeel is dat de kans op kantelen groter wordt. Zit u zelf onbewust aan de pacemaker te 'friemelen'? Dat kan leiden tot kantelen. Wordt een gouden pacemaker overwogen? Allergie bestaat maar is extreem zeldzaam en verkl niet het schuiven. Zijn er aanwijzingen voor een sluipende infectie? Dat zou veel kunnen verklaren. Zo'n infectie kan optreden als er zo veel geopereerd is. Ik hoop dat ik u hiermee toch wat heb geholpen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy