// Zorg algemeen

pacemaker

Ik heb tien jaar geleden een stent gekregen. Nadien heb ik het sporten (tenminste tweemaal per week joggen) weer opgevat. Tot drie weken terug liep ik als een kievit, tot ik zondags 03 augustus na tien minuten lopen signalen van mijn hartslagmeter kreeg, boven de 150 slagen te zitten, wat vrijwel nooit voorkwam. Ook na vijf minuten rustig lopen herhaalde zich dat, waarna ik naar huis ben gereden en mijn bloeddruk ben gaan opmeten. Die liep onrustbarend snel terug tot waarden van in de 40 onder- en in de 60 bovendruk. Zo laag was deze nog nooit dus kwam ik in een onderzoek circuit terecht. De volgende dag werd er geconstateerd, dat mijn sinus knoop niet helemaal correct zou functioneren en mij een pacemaker aanbevolen. Omdat ik me toen al lang weer prima voelde en mijn twijfels had over deze noodzaak, ben ik voorzichtig weer gaan sporten. Eerst fietsen en later joggen. Daarbij deed mijn hart wat het tot voor die bewust zondag had gedaan; reageren op inspanningen en ontspanning. Ik loop weer als een kievit. Het enige wat is gebleven is het weg zakken van mijn bloeddruk, maar ditmaal met waarden van 60 onder- en rond de 100 bovendruk. Dat gebeurt tussen een kwartier tot een half uur na het sporten en herstelt zich daarna weer geleidelijk. Mijn verstand zegt me dat die diagnose niet voor niets is gesteld, mijn gevoel spreekt dat tegen; ik voel me al weken uitstekend en kan weer zoals gewoon alles doen. Dus wat moet ik nu?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    De hartslagmeter is een geweldig instrument, maar door meetfouten soms ook een bron van verwarring. In het algemeen geldt: als u verder helemaal gezond bent en tijdens de metingen nergens last van had en ook verder zonder symptomen als duizeligheid, borstpijn en hartkloppingen, kan het geen kwaad af te wachten en zien of het nog eens gebeurt. Had u er wel klachten bij, of hebt u onderliggende problemen als hoge bloeddruk, suikerziekte, of maakte u ooit een TIA door, dan is cardiologische analyse aangewezen.Een goede controle op de juistheid van de hartslagmeter is het voelen van pulsaties van de slagaders aan de pols, in de hals of in de liezen door uzelf of door een medeloper.In uw specifieke geval is gezien uw voorgeschiedenis een bezoek aan uw cardioloog verstandig.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy