// Zorg algemeen

Pacemaker

Goedemorgen,

Mijn dochter is sinds 2015 drager van een pacemaker ivm een totaal av blok. Afgelopen december heeft ze grote controle gehad en alles was erg goed. Ze zagen alleen dat zo af en toe haar boezem ook wordt geprikkeld door de pacemaker, ws doordat haar eigen hartslag lager is dan de ingestelde 60 slagen in rust overdag. Mijn dochter heeft aangegeven dat ze niets wilde wijzigen omdat ze zich nu goed voelt en de cardioloog gaf aan dat het geen kwaad kan dus dat het zo kon blijven.

Afgelopen zomer viel het ons wel op dat ze vaak 1x hikt op een dag en we weten dit aan te gulzig eten. Het is daarna ook een tijdje minder geweest en eigenlijk hebben we het in december vergeten te vragen.

Nu valt me weer enorm op dat ze soms wel ieder uur een keer hikt, dus van de week toch maar de cardioloog gemaild, die geeft aan dat het door de pacemaker kan komen maar zolang ze er geen last van heeft het geen acute haast heeft en het tot de controle in juni kan wachten. Ze willen dan kijken of de output angepast moet worden.

Mijn vraag is hoe kan het dat ze hem al heeft sinds 2015 en hier nu ineens laat van heeft. Komt dit door de puberteit, ze is bijna 14, en kan dit door de boezemdraad komen.

 

de draden waren overigens prima in de ember


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Langs de plaats waar de bezemdraad in het hart zit, loopt aan de buitenkant van het hart een zenuw die het middenrif bedient. Als deze zenuw wordt geactiveerd, dan ontstaat er een gevoel van hik; zo'n activatie van die zenuw kan ook door die pacemakerdraad worden veroorzaakt, als de pacemaker (relatief) te veel stroom aflevert op die plek.Wat zou kunnen bij uw dochter is dat door de groei (ik neem aan dat ze als 13-jarige flink groeit), de pacemaker-draad wat anders gaat liggen in het hart. De draad komt als het ware "iets strakker te staan" omdat de draad niet meegroeit.Het kan inderdaad geen kwaad, maar het is wel belangrijk om te weten of de draad goed functioneert. Kan inderdaad wachten, maar als u ongerust bent, dan is het een kleine moeite om even door te meten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy