// Zorg algemeen

Pacemaker

Deze site volg ik dagelijks, mijn dank voor de overzichtelijke site en ook de inzet van de artsen die hier actief zijn!

Ik heb een vraag over de pacemaker, ik ben 32 jaar en op mijn 30ste kreeg ik een pacemaker vanwege een ingreep aan een hartritmestoornis (hardnekkige IST) .
Het lijkt erg lastig een goede instelling te vinden voor mijn pacemaker. Ik heb klachten, voornamelijk met de “inspanningssensor”, deze gaat namelijk te pas en te onpas “aan”.
Ik voel voornamelijk dat de sensor aanslaat, het begint met het kloppen in mijn keel, dan in mijn hoofd en dan begin ik mij duizelig te voelen.
Dit alles duurt een aantal seconden tot een halve minuut (vooral vervelend tijdens het autorijden!)
De klachten beginnen vooral tijdens het autorijden (de bekende kinderkopjes, maar de laatste tijd ook op oneffen asfalt), het traplopen, en ik ben vrij actief, als ik bijvoorbeeld iets te fanatiek met mijn arm zwaai.
Er is al een aantal maal (zo'n 15 keer) geprobeerd de instelling bij te stellen, zonder resultaat.
Is het mogelijk een manier te vinden dat ik een juiste instelling van de pacemaker vindt? Ik lijk erg gevoelig te zijn voor mijn hartslag, ik voel snel iets.
Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ik minder last heb van de sensor? ( ik heb hem wel nodig omdat tijdens inspanning mijn hartslag nauwelijks meekomt).
Is het zo dat sommige mensen gevoeliger zijn voor de sensor?

Alvast hartelijk dank voor het lezen!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    De reactie van de sensor op inspanningen is afhankelijk van het type sensor, de gevoeligheid ervan, de snelheid waarmee de hartslag oploopt, en de maximaal te bereiken hartslag-frequentie. Soms worden 2 sensoren gecombineerd in een pacemaker om een zo normaal mogelijk hartslag gedrag te verkrijgen. Zo te horen is er bij u al veel geexperimenteerd om tot een goede afstelling te komen. Toch hebt u nog klachten, waarbij u zelf aangeeft erg gevoelig te zijn. Dat is een lastige situatie, waar goede communicatie met uw arts soms leidt tot acceptatie. Veel erover praten, dus!

    0

Je moet Inloggen om te reageren