// Zorg algemeen

pacemaker

Vorig jaar had ik na een cardioversie een korte hartstilstand. Uit voorzorg is er een pacemaker geplaatst. Mijn hartslag was 45, de pacemaker is ingesteld op 50, wat ik niet snapte, maar oke. Onlangs had ik een flutter, waardoor de pacemaker automatisch naar 60 ging en waar hij nu nog steeds op staat. Toen ik pas voor een stresstest op het LUMC was vroeg ik of de instelling nog wel klopte. De cardioloog kwam niet verder dan te zeggen dat het een kwestie van smaak is. Mijn vraag is, wat zijn de richtlijnen hiervoor, maakt het inderdaad niet uit, het lijkt mij toch het beste om in de buurt van de oorspronkelijke hartslag in te stellen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • P V avatar
    Op 22 m is bij mij een pacemaker gestoken, ik ben nog geen 57 jaar. Via de spoed is vastgesteld dat ik totale AV blok had. De dag nadien is dan de pacemaker aangebracht.Bij een vorige controle, waar de pacemaker geactiveerd werd tot 90 (normale hartslag is 60), werd ik héél slecht, en kreeg hartritmestoornissen. Naar aanleiding daarvan kreeg ik opnieuw een holter om mijn hart te controleren. Vandaag opnieuw controle, opnieuw stimuleren, opnieuw hartritmestoornissen. Uitslag holter was perfect, en de pacemaker heeft nog nooit gewerkt sinds ik hem heb. Conclusie : pacemaker tachycardi. Ik heb dus een recente pacemaker, een biotronik.Nu moet ik binnen een maand opnieuw op controle, met de mensen met het bedrijf van biotronik.Hoeveel keer ik tegen de cardioloog ook zeg dat ik me slecht voel tijdens het onderzoek, het antwoord blijft steeds hetzelfde : teveel stress. Hoe kan het ook anders? Als je je slecht voelt bij een onderzoek krijg je toch stress? Ik begrijp er niets van ? Had ik dan wel een pacemaker nodig in de eerste plaats. En wat als hij dan toch werkt? Dan word ik slecht?

    0
  • L D avatar
    Ik ben het met uw eens dat de pacemaker zo ingesteld moet worden dat hij het meeste bij uw normale, gezonde situatie past. Als u zich prima voelt bij een lage hartslag, van 45/min, dan kan de pacemaker ook met een lage ondergrens worden ingesteld. Dat scheelt bijvoorbeeld al in de levensduur van de pacemaker, omdat hij minder hoeft te werken.Wat in uw individuele situatie redenen zijn om het anders te doen, weet ik niet. Het kan zijn dat gevonden is dat de flutter ontstaat als het hart heel langzaam klopt, en dat de ondergrens daarom op 60/min is gezet.De cardioloog of pacemaker technicus zou u dat wel moeten kunnen uitleggen, want het gaat om meer dan een kwestie van smaak.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy