// Zorg algemeen

Paar vragen voor een ablatie behandeling

Afgelopen dinsdag dan eindelijk de diagnose AVNRT gekregen. Ik word nu doorgestuurd naar het Catherina Ziekenhuis voor een ablatie. Ik vraag mij nu af of er tijdens het EFO/ablatie gebeuren ook nog andere ritmestoornissen aan het licht kunnen komen. Mijn cardioloog heeft het namelijk ook over boezemfibrilleren gehad. Hoe ze dat precies bedoelde weet ik niet. Ook had ze het over een verlengde Qtc tijd. Maar ze dacht dat dat door de escitalopram komt die ik gebruik (ik ben dat nu aan het afbouwen).

Bedankt


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Tijdens een EFO onderzoeken we welke ritmestoornissen opwekbaar zijn. Dat doen we omdat op het gewone ECG nooit met zekerheid zo'n diagnose te stellen is, en omdat we na de behandeling willen controleren of het goed gelukt is. Dus, in uw geval, AVNRT is met grote waarschijnlijkheid op het ECG te zien, maar we ableren het pas als we het met zekerheid hebben aangetoond bij het EFO.Boezemfibrilleren is eigenlijk bij iedereen wel op te wekken, en dat zegt dus niet veel over of je het in het dagelijks leven ook hebt. Bovendien, als iemand AVNRT en boezemfibrillerenheeft, dan behandelen we altijd eerst de AVNRT, omdat deze behandeling veel eenvoudiger is. We weten dat AVNRT kan overgaan in boezemfibrilleren, waardoor de behandeling van AVNRT dus ook boezemfibrilleren voorkomt.Een verlengde QT-tijd is juist weer alleen op een normaal ECG te zien, en daar voegt een EFO niets aan toe. Uw gedachten over de escitalopram, dat QT-verlenging kan veroorzaken, lijken mij helemaal terecht. Eerst afbouwen en dan opnieuw een ECG om te zien of de QT-tijd nog steeds verlengd is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy