// Zorg algemeen

paar vragen over een reveal linq

hoi hoi

Ik heb afgelopen maandag onverwachts een reveal linq gekregen en vraag me toch wat dingen af. Wellicht dat jullie hier antwoord op hebben want google verschaft eigenlijk geen informatie.

Uiteraard is me na het plaatsen wel het 1 en ander uitgelegd.. maar dat was in het Engels en ik was nogal dizzy dus heb blijkbaar niet goed opgelet.

Ik heb een nieuwe versie van de reveal. Zoals ik het begrepen heb stuurt dat ding elke nacht automatisch alles door. De monitor staat naast mn bed.  Maar ik vraag me af wat er precies wordt geregistreerd. Registreert hij ALLE afwijkende hartritmes of alleen ritmes die boven de 150 uitkomen? Kan dat ding ook afwijkingen in een ECG opsporen zoals bijvoorbeeld verlengde qt of negatieve ST segmenten ,, overslagen etc..  of  registreert hij alleen bijvoorgbeeld  fibrilleren.. flutters en andere ritmestoornissen zoals een avnrt?

Ik begreep van een kennis dat de patient assistant maar een paar opnames kan maken en dat  na 5x weer alles gewist wordt? ik kan dat nergens vinden dat dat zo is. In een online brochure las ik dat je na gebruik van de patient assistant handmatig met de monitor eea moet doorsturen. Dit is mij zeker weten na het plaatsen niet verteld.

En dan.. krijgt het ziekenhuis de gegevens .. gaat er bij hun dan een seintje af wanneer er iets is gevonden? of hoe moet ik dat zien? Wordt dat doorgaans dagelijks bekeken of doen ze dat sporadisch (kan natuurlijk in iedere ziekenhuis anders zijn.. maar misschien zijn hier richtlijnen voor)  en als ze iets vinden.. gaan ze je dan bellen.. of hoor je niks tot aan je volgende consult (die van mij is over een maand gepland).

Ik heb dat ding sinds maandag en heb al 3 aanvallen gemaakt van een op hol slaand hart en nog wat andere zaken.. dus het was wel gelijk prijs...

Ik merk dat  toch een aantal mensen met een reveal met dezelfde vragen rondlopen.. zodoende dacht ik.. laat ik de vragen hier eens stellen.. zodat andere mensen er wellicht ook nog wat aan hebben.

 

Groetjes


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R H avatar
    ,dank je voor je antwoord. Ik geloof dat ik het nu wel snap. De reden waarom we besloten hebben dat ik een Reveal zou krijgen is omdat ik na 2 ablaties voor blijkbaar 2 verschillende ritmestoornissen (AVNRT en nog een andere bij de AV knoop) nog steeds aanvallen krijg. Daarnaast heb ik het idee dat er nog andere ritmestoornissen aan de orde zijn. Ik voel ze heel duidelijk en word er echt naar van. Omdat het me niet gelukt is ze met holters te vangen, nu besloten een reveal te plaatsen. Zodat we eindelijk eens een goed beeld krijgen van wat er aan de hand is en we boezemfibrilleren of flutters kunnen uitsluiten. Zodat we nadat we eea in beeld hebben gebracht opnieuw een plan kunnen maken van wat we gaan doen. Mijn cardioloog vind het bijzonder vreemd dat ik zo makkelijk ritmestoornissen maak en dat de ablaties geen effect hebben gehad. Dus ook hij wil de onderste steen boven. Ben dus heel benieuwd wat de reveal gaat opleveren. Ik ben pas 40 en loop al 16 jaar met deze ritmestoornissen rond.. Meteen de eerste dag na het plaatsen van de reveal had ik al 2 aanvallen waarbij mijn hart op hol slaat. (zoals gebruikelijk). dus ben er zeker van dat er nu al eea is geregistreerd. Ik moet nog even geduld hebben. Oproep aan mede forum genoten: zijn er hier mensen die ervaringen hebben met een reveal linq en hier iets over willen vertellen?

    0
  • P V avatar
    Wat de Reveal registreert als "afwijkend" kan worden ingesteld, maar in het algemeen zal hij pauzes in het hartritme, zeer lage hartfrequenties en hoge hartfrequenties, bijv boven de 150, registreren. En U kunt zelf een moment vastleggen waaromheen het ritme opgeslagen wordt. Een Reveal is eigenlijk vooral bedoeld om bij wegrakingen het ritme vast te leggen, of om asymptomatische snelle hartritmestoornissen vast te leggen.Voor dingen als een QT tijd of afwijkingen van de ST-segmenten is een Reveal niet bedoeld, dit kan op een gewoon ECG gezien worden.Alle meldingen en echte afwijkende ritmes worden dagelijks doorgestuurd naar het ziekenhuis, en in ons ziekenhuis, ook dagelijks beoordeeld. Dit wordt met een van de hartspecialisten besproken, en indien nodig wordt patiƫnt gebeld. Maar als er niets relevants te zien is, hoor je dit pas bij het volgende.Misschien kunnen andere ervaringsdeskundigen met een Reveal hier eens vertellen hoe het bij hen gegaan is...

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy