// Zorg algemeen

Overslagen vooral bij liggen en zitten

Beste allemaal,

Ik ben een man van 47 jaar en sinds enige tijd heb ik ook last van overslagen. Het is ergens in het voorjaar begonnen en toen weer een tijd weg geweest.  Het vreemde is dat het vaak een week aanwezig is en dan weer een week weg. Vervolgens komt het dan weer terug en zakt het na 1 of 2 weken weer weg. Heb inmiddels een ECG onderzoek daar was eigenlijk niets op te zien. Verder nog een 24 uurs holter gehad. Daar waren de overslagen wel op te zien. Volgens de cardioloog en de huisarts niets ernstig, al moet ik wel zeggen dat tijdens die 24 uur de overslagen een stuk beperkter waren. Ook heb ik vrij veel pijn in mijn linkerarm maar volgens de huisarts is dat niet gerelateerd aan mijn hart.

Het vreemde is echter dat ik nauwelijks last heb van de overslagen als ik gewoon bezig ben met de dagelijkse activiteiten. Ik voel ze af en toe wel maar dat is dan heel beperkt. Ook sport ik vrij veel en heb dan ook geen last, mijn conditie is dan ook vrij goed. De overslagen ontstaan bijna altijd als ik ga liggen of ga zitten en blijven dan een tijdje aan. Het lijkt wel of de beweging om te gaan zitten of liggen de overslagen opwekken. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?

Alvast bedankt voor jullie reactie.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • D O avatar
  100% herkenbaar en doodvermoeiend irritant. Ik had* ook elke keer een hoge kans op AF bij wisselen van houding. Dus op een gegeven moment geen zin meer om "laag" te gaan ztten als het niet nodig was. Ochtend in de auto, neerploffen op de bank, naar bed. Direct begon* 't hart raar te doen en vervolgens 3 van de 5 ochtenden stond ik fibrillerend in de file..... **Vorige week PVI ablatie gehad sinds dien erg rustig maar nog steeds overmatig gefocused (angst) bij zitten of liggen of ritme goed blijft. Hoop dat dit snel slijt. Super knap als dit weg mag blijven door de ablatie. Tovenaars zijn het!!!!

  0
 • J B avatar
  Super herkenbaar, mijn overslagen kwamen ook bijna altijd na het wijzigen van mijn lichaamshouding (gaan zitten of liggen). Veel naar gezocht maar nergens een verklaring kunnen vinden in medische literatuur of op het web. Heb ook niet het idee dat er onderzoek naar is gedaan hoewel ik dus veel mensen met hetzelfde geluid zie. De boodschap dat de overslagen verder ongevaarlijk zijn lees ik ook altijd en dat is ook zo. Maar dat maakt het helaas niet minder vervelend, zo niet om (letterlijk en figuurlijk) moe van te worden. Sinds mijn ablatie acht weken geleden zijn overslagen gelukkig verdwenen en heb ik ook geen ritmestoornis meer gehad.

  0
 • F S avatar
  Wat je beschrijft; vooral last van overslagen in rust is een heel klassiek beeld en tegelijkertijd ook heel geruststellend. Overslagen in rust kunnen vervelend zijn en ook maken dat je rust enigzins verstoord raakt maar zijn niet gevaarlijk. Proberen het een beetje te negeren dan ga je het mogelijk minder voelen

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy