// Zorg algemeen

Overslagen gevaarlijk?

geachte dr,

Afgelopen weekend even nachtje op de eerste hart hulp gelegen ivm een snelle hartslag en veel overslagen. Minimaal 5 per minuut. Na een paar uur aan de monitor te hebben gelegen en bloedonderzoek was er geen afwijking te zien aan het hart. Wel waren er een aantal VES te zien. Die ik op dat momen overigen ook niet voelde. Gebruik nu sinds 3 dagen Isoptin 120 Mg en Pradaxa ivm boezemfibrileren. Ik las ergens dat mensen met extra systolen een 3 maal grotere kans hebben op een hartstilstand. Hier schrok ik wel een beetje van. Klopt dit verhaal?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    In het algemeen worden overslagen als niet gevaarlijk beschouwd. Er zijn zeer zeldzame uitzonderingen; echter, in deze gevallen kan 1 overslag al voldoende zijn om een ernstige hartritmestoornis uit te lokken. Nogmaals, dat is extreem zeldzaam. U begrijpt dat je daarmee niet kunt zeggen dat overslagen gevaarlijk zijn, omdat iedereen wel eens overslagen heeft. De uitspraak dat overslagen gepaard gaan met risico's is gebaseerd om een andere observatie, die vervolgens verkeerd wordt geinterpreteerd. Als bij inspanningsonderzoek blijkt dat er meer overslagen komen, dan is dat een signaal dat er iets mis is met het hart, dat er dus een hartziekte is, zoals vaatvernauwing of hartalen. Dat laatste gaat gepaard met risico's, uiteraard. De overslagen waar we altijd over spreken, zijn de overslagen die in rust komen (en bij inspanning weer verdwijnen) bij mensen met verder een normaal hart, en deze zijn niet gevaarlijk.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy