// Zorg algemeen

Overslagen en nsvt’s, Sotalol of tambocor...of niets?

Beste,

Een jaar geleden ben ik door de hele medische molen (mri, ecg, CT, inspanningstest) gegaan wegens vele overslagen en nsvt’s. De uitslag: ideopatische ventriculaire tachycardie die uit zoveel plekjes komt dat ablatie geen optie is.

Ook is mijn harstslag van nature vrij traag, als ik rustig zit zo rond de 50 bpm.

Metropolol en Verapamil heb ik geprobeerd maar deden niets. Mijn arts stelde Sotalol voor, maar ik heb ervoor gekozen om zonder medicatie verder te gaan, eigenlijk omdat ik een beetje bang ben als ik de bijwerkingen lees én het moet laten controleren met een ECG.

Dat gaat over het algemeen best redelijk, al heb ik er wel veel last van. De overslagen achter elkaar zijn ongemakkelijk, bij opwinding/inspanning gaat mijn hard na iedere slag overslaan en tijdens inspanning zijn de overslagen storend. Ook voel ik de runnetjes nsvt heel duidelijk, dan slaat het op hol. Zodra ik hard hoest en op mn borst timmer, stopt het weer. Wel heb ik het gevoel dat die runnetjes steeds vaker voorkomen. Ik krijg er koppijn van, voel me ongemakkelijk en krijg een prikkende schouder. Stress heb ik er trouwens niet van, maar in periodes dat ik veel last heb houdt het me fysiek in de greep.

Ik overweeg om de anticonceptiepil eens te gaan slikken om te zien of hormonen van invloed zijn, maar twijfel tussen dat en toch weer medicatie...

Bij Sotalol ben ik alleen bang dat mn hart nóg trager wordt en ook lees ik dat het overslagen in de hand kan werken. Over Tambocor lees ik dat je er ook verkeerd op kunt reageren en het best link spul is, ik zou het eng vinden om daar thuis mee te starten.

 

Ergens overweeg ik dus maar om medicatieloos door te bijten, maar ik zou het zó fijn vonden om vrij van hartgedoe te leven... wat is nou wijsheid. En...is dit écht allemaal ongachuldig als ik het onbehandeld laat? Of is de kans toch aanwezig dat ik die nsvt’s op een goed moment niet meer weggehoest krijg?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

  • J S avatar
    dag ,ben pas lid van dit forum en heb van de week ook een vraag gesteld inzake fleca.Nu ik bovenstaand lees heb ik min of meer al een antwoord op mijn vraag.Fleca heeft mij wel geholpen. Op dit moment slik ik 's morgens een tablet 50 mg metoprolol en dan tegen 17 uur 100 mg capsule fleca acetaat. Ik ben de overslagen zo goed als kwijt. heb geen last van bijwerkingen, alleen met sporten met ik de maximale hartslag kwijt, die haal ik dus niet meer en moet bij spinning en gewichten weer opnieuw gaan opbouwen en mijn max hartslag gaan zoeken, luxe probleem ;-) Ik vind mijzelf wel jong voor dagelijks twee hartpillen, ben 49 jaar en slik voor de rest niets ( af en toe maagzuurremmers) Daar worstel ik wel mee. Kennelijk ben ik te goed voor een abblatie, dan was ik tenminste van de medicijnen af...Wat is jouw status nu, ben je aan de fleca? groet

    0
  • H V avatar
    Hi ,Fleca heeft mij totaal niet geholpen...sterker nog ben er heel ziek van geweest.Sota hielp enigszins voor de SVT's maar de bijwerkingen..foei.Na 3 ablatie's voor AVNRT en AT kreeg ik 2 jaar later veelvuldige PVC's en lange runs, dus het zelfde als jij. Helaas zit het bij mij in de linker kamer vlakbij het geleidingssysteem......wel uit 1 focus, dus in principe ableerbaar.Er is een ablatie poging gedaan maar op dat moment waren de PVC's niet thuis en niet opwekbaar, dus ik kon na het inlopen van een boel isoprenaline onverrichte zaken weer naar huis met een giga migraine....Lang verhaal kort... dit schiet allemaal niet op en slik nu niets . ( geen hartmedicatie )Hoe oud ben je ? Hou in de gaten dat de overgang ( hormonale chaos ) een oorzaak kan zijn en dat als de hormonen gaan stabiliseren de NSVT/PVC's weg zouden kunnen blijven ....De verpleegkundige ( een jongen nota bene ) zei heel droog....heb je al eens aan de overgang gedacht...Potverdorie hij had gelijk.Door het slechte slapen ( overgang , opvliegers ) ben ik 400mg pure mium citaat poeder gaan slikken en dat helpt goed voor het slapen en tegen de PVC's.

    0
  • n A avatar
    en ,Mijn evaring met flecanide was vere van.Ik heb deze medicatie een jaar moeten slikken i.v.m boezemfibrileren gevolgd door 2 ablatie operaties.De ondersteuning t.o.v. Aritmieen is het enigste goede aan dit medicijn.De bijwerkingen en dat zijn er nogal wat hebben mijn niet veel goeds gebracht en ben blij dat ik daarvan af ben slechte tijd van gehad.Ook de aphoteker waren niet gecharmeerd van dit product.Er zijn medere ondersteunende medicijnen met het zelfde doel en minder bijwerkingen.Het kan zijn dat ik gevoelig voor dit medicijn was of meschien zijn er nog meer mensen met mijn ervaring.Mocht je toch dit medicijn gaan gebruiken en je lichaam reageerd anders dan normaal overleg dan optijd met je arts.

    0
  • P V avatar
    , een paar overwegingen:Ik zou me in principe niet druk maken over een wat lagere hartslag van betablokkers of verapamil, tenzij je daar echt klachten van zou krijgen, zoals duizeligheid of sterke vermoeidheid. Echter, als je dergelijke middelen al geprobeerd hebt zonder effect op de klachten heeft het weinig zin. je zou sotalol, ook een soort betablokker, ook kunnen proberen, maar de kans dat het beter wordt is niet zo groot. Overigens is een hartslag van 50 in rust helemaal normaal, dus maak je daar geen zorgen over.Op proef eens stoppen met de pil zou je kunnen proberen, er is soms wel relatie tussen geslachtshormonen en dergelijke ritmestoornissen, maar ik heb zelf nog nooit gehoord dat stoppen met de pil verbetering geeft.De grootste kans op verbetering van je klachten is waarschijnlijk het gebruiken van flecainide (soms ook wel Tambocor genoemd). Bij mensen met een structureel normaal hart, en volgens je beschrijving zal dit het geval zijn, kan flecainide veilig worden gebruikt, en dit is inderdaad één van de meest gebruikte middelen bij verschillende hartritmestoornissen. Je zou dit, in overleg met je eigen cardioloog, eens een tijdje kunnen proberen om te zien hoe je je erbij voelt. vaal wordt dit middel wel in combinatie gegeven met een betablokker of verapamil

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy