// Zorg algemeen

Overslagen en antidepressiva

Beste Cardioloog,Ik ben een gezonde jonge vrouw van begin 30. Sinds 9 weken slik ik antidepressiva (Lexapro opbouwend, nu 20mg p dag, verder geen andere medicatie). Sinds een ruime week heb ik met vlagen last van hartkloppingen. Als ik let op wanneer dit zich voordoet dan is het rondom etenstijd (als ik honger heb) of bij lichte inspanning zoals bv traplopen of het in- en uitladen van de kinderwagen in de auto. Ik rook niet, drink niet en probeer enkele malen in de week een stuk te lopen in een goed tempo. Heb geen overgewicht en ben verder goed gezond.Tijdens de kloppingen voel ik me goed, behalve dat het een naar gevoel is. Volgens mij man adem ik niet goed en ik moet zeggen dat ik nu meer op ademen gefocusd ben waardoor het ademen minder 'vanzelf' lijkt te gaan. Een ECG wees niks bijzonders uit en was in de essentie goed. Toch maak ik mij zorgen, ondanks dat ik weet dat overslagen normaal zijn.In hoeverre kunnen deze overslagen te maken hebben met het medicatiegebruik en in hoeverre de overslagen op bovengenoemde momenten normaal zijn? Het houdt mij zo bezig.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Lexapro kan een effect hebben op het hart, en leiden tot een verlengde QT-tijd. Dit is dan goed zichtbaar op het ECG. Bovendien is dit niet de oorzaak van de "gewone overslagen "zoals u die beschrijft.Bij u is het ECG als normaal beoordeeld, en daarmee zal dit voor u niet opgaan.In mijn ervaring leidt lexapro niet tot overslagen; het staat ook niet beschreven bij de bijwerkingen. Maar, het kan natuurlijk heel goed zijn dat dit nog niet bekend is, of bekeken. Ik ben dan ook erg benieuwd of er andere bezoekers op Hartvolgers zijn die uw ervaring delen.Overslagen komen veel voor, vooral bij stress en vermoeidheid. Het kan natuurlijk ook samenhangen met de oorzaak waardoor u ook lexapro gebruikt. Het gebeurt heel vaak dat iemand al lange tijd overslagen heefet, maar er zich op een dag bewust van wordt en ze dan pas gaat voelen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy