// Zorg algemeen

Overslagen

Beste cardiologen.
Ik ben Julie en ik heb een vraagje.
Ik kamp sinds 3 jaar geleden met hartoverslagen , hierop is mijn paniekstoornis gebaseerd.
Ik heb in 2016 en 2017 cardiologisch onderzoek gehad (fietsproef, ecg, echo, en 24u holter). Hier was niets afwijkends te zien, buiten de overslagen. Ook die waren niet in grote hoeveelheid te zien, dus ongevaarlijk zeiden de cardiologen en huisarts.
Ik ben sinds 2 maanden geleden gestopt met koffie, cola, thee en ice tea. Sinds ik hiermee gestopt ben zijn de overslagen ook minder, gelukkig!
Nu mijn vraag : ik heb de overslagen niet alleen in rust. Ook tijdens het werken ( ik werk in een rusthuis dus wandel veel op en af) en als ik ga sporten (gewoon normaal sporten) voel ik ze ook. Niet overmatig gewoon normaal, hier en daar eens een overslag. Mijn hartslag gaat niet boven de 170 wanneer ik op de loopband snelwandel. Ook daalt hij weer normaal als ik even ga zitten.
Kunnen deze overslagen kwaad dan? Of zijn ze dan gevaarlijk? Want ben best angstig hierover 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • J O avatar
  Wat minder cafeïne en suiker kan schelen. Overigens wordt de theïne uit thee langzamer opgenomen, door de aanwezige theanine, waardoor thee wel energie kan geven maar ook rustgevend werkt; zeker met een klein wolkje melk. Wat frisdrank en geraffineerde suikers doen, is dat ze ook je lichaam beroven van diverse vitaminen en mineralen, plus dat ze verzuring van het lichaam bevorderen. Het kan dus schelen om te zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon plus wat extra stofjes. Bij een paniekstoornis spelen, naast het emotionele stuk, ook voedingspatroon en tekorten aan diverse voedingsstoffen een rol. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel door het juiste voedingspatroon, kan hierbij schelen. Voor de rest moet je bij je arts zijn; ben zelf maar een leek.

  0
 • H V avatar
  kan het echt geen kwaad? en is het echt niet gevaarlijk

  0
 • P V avatar
  Julie, maak je echt geen zorgen. Overslagen kunnen voorkomen in rust en bij inspanning, en ze zijn allemaal niet gevaarlijk. En, laat de koffie alleen staan als je een heel duidelijk effect merkt op de overslagen, medisch gezien is er geeen reden om je koffie te verbieden.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy