// Zorg algemeen

overslagen

Goedemorgen,

 

Ik ben met de cardioloog en huisarts aan het kijken welk medicijn mijn PVC's kan onderdrukken omdat dit bij mij veel onrust teweeg brengt.

Ik slik al jaren Bisoprolol, 2,5 mg.

Mijn cardioloog heeft het laatst over Flecaïnide (Tambocor) gehad. Echter zou dit meer bijwerkingen met zich meebrengen.

De huisarts heeft het over Metoprolol welke wat meer op het ritme werkt dan de Bisoprolol.

Daarnaast nog wat info: Er is op het holter soms een verlengd QT tijd te zien. En een laag voltage van het hart (bij een zeer slank postuur).

Wat zou hier jullie voorkeur hebben? Of is er nog een ander advies?

Ik hoor het graag


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Als eerste behandeling ga ik uit van de ervaring dat flecainide goed werkt op PVC's die in rust optreden, en selokeen of bisoprolol meer op PVC's bij inspanning.Flecainide vraagt wel enige voorzorgen. moet zeker weten dat de hartfunctie goed is, wat goed te zien is op een echo en er mag geen sprake zijn van zuurstofgebrek van het hart.De QT-tijd kan niet betrouwbaar op een Holter gemeten worden, alt als het gaat om een geringe verlenging. QT-tijd hoort op een normaal ECG gemeten te worden. Ook als dat wel echt zo zou zijn bij u, dan kunnen beide medicijnen gebruikt worden.De keuze tussen selokeen en bisoprolol zou ik laten afhangen van eventuele bijwerkingen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren